„Buvo likusios gal dvi savaitės, paskambino mokytoja, ir sako: „Žinokit, jūsų vaikas visai nemoka matematikos, aš jūsų vietoje neleisčiau į jokius būrelius, pas jokius draugus ir liepčiau mokytis.“ Tuo metu nesusiprotėjau paklausti: „O tai kur jūs buvote trejus metus?“ – pasakojo Jurgita.

Šeima, kurioje yra du vaikai su skirtingais poreikiais, suprato, kad reikia sutelkti jėgas ir kažkokiu būdu išsikapstyti. Minimas vaikas lanko du būrelius – dailę ir šokius. Tėvai padiskutavo, kad, jei neleis į dailę, tai tik apsidžiaugs, jei atims šokius, nuliūs, bet gydytojai rekomendavo juos lankyti dėl nugaros, tad žala bus dar didesnė.

Kita mama, pavadinkime ją Monika, yra atvira: ji korepetitorių dukrai samdo nuo pirmos klasės.

„Nebuvo tokio reikalavimo, kad į mokyklą ateitum skaitydamas ir rašydamas. Mano vaikas truputį skaitė – žodžius iš dviejų skiemenų: „rasa“, „mama“, „pupa“. Bet perskaityti tokius žodžius kaip „raštas“ jai jau sekėsi sunkiau. Buvo didelis atotrūkis“, – pasakojo Monika.

Mamą vis guodė, kad „per Kalėdas jau turėtų pramušti“. Bet nepramušė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)