A.Morkūnas rinkimuose gavo 65 delegatų balsus ir aplenkė kitus du kandidatus - ligšiolinį partijos pirmininką Juozą Dautartą bei Virginiją Vingrienę. Abu naujojo pirmininko konkurentai rinkimuose buvo išrinkti jo pavaduotojais.

Naujojo partijos pirmininko pavaduotoja tapusi V.Vingrienė teigė, kad suvažiavime svarstymas klausimas, ar keisti partijos pavadinimą, tačiau balsavimu nuspręsta likti su senuoju. Iniciatyvą keisti pavadinimą buvo iškėlę partijos nariai, motyvuodami, jog dabartinis - per ilgas.

Partijos suvažiavime taip pat padarytos įstatų korekcijos, iš naujo suformuoti valdymo organai. Iš viso suvažiavime dalyvavo 98 delegatai.

Lietuvos žaliųjų sąjūdžio partija įsteigta 2011 metų kovą, jos pirmininku tuomet buvo išrinktas J.Dautartas.

Partija skelbiasi Lietuvoje turinti 21 skyrių, Teisingumo ministerijai pateiktais duomenimis, jai priklauso per 2 tūkst. narių.

Politiniame šalies gyvenime partija pastaruoju metu daugiausiai matoma dėl patariamojo referendumo naujos atominės elektrinės statybų klausimu iniciatyvos. Kartu su visuomeninėmis organizacijomis partija renka parašus, kad būtų surengtas referendumas, jog kiekvienu atveju sprendžiant dėl atominės jėgainės statybų Lietuvos teritorijoje, savo valią tuo klausimu referendumu turėtų pareikšti tauta.

Toks referendumas bus rengiamas, jei iniciatyvinė grupė iki birželio 27 dienos surinks ne mažiau kaip 300 tūkst. referendumo iniciatyvą remiančių piliečių parašų.