Vokietijos kariuomenės vadas generolas Eberhardas Zornas ir Nyderlandų kariuomenės vadas Onno'as Eichelsheimas Lietuvoje lankysis gruodžio 20-21 dienomis.

Jiedu Rukloje aplankys dislokuotus savo šalių karius ir aptars svarbiausius karinio bendradarbiavimo klausimus su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Valdemaru Rupšiu.

Susitikimų metu pagrindinis dėmesys bus skirtas saugumo situacijai Baltijos šalių regione ir Ukrainoje.

Taip pat bus aptariamas Lietuvos kariuomenės indėlis į nelegalios migracijos užkardymą prie išorinių Europos Sąjungos ir NATO sienų bei Lietuvos planai prisidėti prie tarptautinės operacijos „TAKUBA“ Malyje ir mokymo misijų Mozambike, Ukrainoje.

„Buvimas NATO nare yra mūsų saugumo garantas. Vokietija ir Nyderlandai yra tos šalys, kurios pirmos reaguotų į tiesioginę grėsmę Lietuvai“, – teigia Lietuvos kariuomenės vadas.

„Su šių šalių kariuomenių vadais aptarsime žvalgybinį galimų grėsmių paveikslą, gynybinių planų ir galimų veiksmų sinchronizavimą. Vokietijos ir Nyderlandų indėlis dislokuojant savo pajėgas yra ypatingai svarbus. Kartu esame tiek dvasiniu, tiek vertybiniu pagrindu ir svarbiausia – pasiryžę ateiti viena kitai į pagalbą“, – sako jis.

Kariuomenių vadai taip pat aptars ir kitus karinio bendradarbiavimo projektus bei Rukloje dislokuoto NATO priešakinių pajėgų bataliono dislokavimo 5-metį, kuris bus minimas 2022-ųjų vasarį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)