Premjeras Algirdas Butkevičius sekmadienį pareiškė užuojautą Turkijos premjerui Ahmetui Davutoglui ir visiems šalies žmonėms dėl žuvusiųjų per Turkijos sostinėje Ankaroje nugriaudėjusį sprogimą.

„Reiškiu gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms, artimiesiems, visiems Turkijos žmonėms, kuriuos palietė ši skaudi tragedija. Linkiu susitelkimo šią sunkią netekties valandą, sveikatos ir stiprybės sužeistiesiems“, – sakė Vyriausybės vadovas, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

A. Butkevičius pabrėžė, jog bet koks terorizmo aktas yra beprasmė ir smerktina priemonė politinių tikslų siekimui.

Pirmadienį pranešta, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė užuojautą Turkijos Respublikos Prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui dėl dešimtis žmonių gyvybių pareikalavusio ir daugybę sužeistųjų palikusio teroro išpuolio Ankaroje.

Griežtai smerkdama šį brutalų nusikaltimą Prezidentė pabrėžė, kad pasikartojantys teroristiniai išpuoliai, niekaip nepateisinamas ir aukų nesirenkantis smurtas yra didžiulis išbandymas, tenkantis Turkijai.

Šiuo neramiu metu Lietuvos vadovė visos Lietuvos žmonių vardu palinkėjo stiprybės aukų šeimoms, artimiesiems bei susitelkimo ir vienybės visai Turkijos tautai.

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Lietuvos Respublikos Seimo ir savo vardu pareiškė nuoširdžią užuojautą Turkijos Respublikos Didžiojo Nacionalinio Medžliso Pirmininkui Ismailui Kahramanui ir žuvusiųjų bei sužeistųjų per sprogimą Ankaroje artimiesiems.

„Esame sukrėsti niekuo nepateisinamo žiaurumo ir smerkiame šį teroro išpuolį, nusinešusį daugybės žmonių gyvybes. Terorizmas ir radikalizmas pagaliau privalo būti pažaboti, todėl mūsų bendra atsakomybė ir pareiga yra suvienyti jėgas, kad būtų užkirstas kelias tokioms kruvinoms atakoms ir užtikrinta viena svarbiausių žmonių teisių – tai teisė į saugų gyvenimą. Liūdime kartu su Jumis bei aukų artimaisiais ir linkime stiprybės Jūsų tautai šiuo itin sunkiu metu“, – užuojautoje teigia parlamento vadovė.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija griežtai smerkia sekmadienio vakarą pačiame Turkijos sostinės centre įvykdytą sukrečiantį teroro aktą. Tai jau trečias dešimtis nekaltų aukų nusinešęs teroro išpuolis Ankaroje per pastarąjį pusmetį. Užuojautą reikšdama Lietuva pakartoja savo tvirtą pasiryžimą toliau remti Turkijos ir visos tarptautinės bendruomenės sutelktas pastangas kovoje su terorizmu. Lietuvos užsienio reikalų ministerija neturi duomenų, kad per šį išpuolį Ankaroje būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Kaip jau pranešta, per sekmadienį Ankaros Kizilajaus aikštėje įvykdytą ataką žuvo mažiausiai 34 žmonės, sužeisti 125 žmonės.

Jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už ataką, tačiau vyriausybės šaltiniai įtaria, kad už išpuolį atsakinga Kurdistano darbo partija (PKK).

Sprogdinimas Kizilajaus aikštėje buvo antras didelis išpuolis Turkijos sostinės širdyje per mažiau negu mėnesį. Vasario 17 dieną kitam mirtininkui Ankaroje detonavus sprogmenų prikrautą automobilį, žuvo 29 žmonės, o atsakomybę dėl atakos prisiėmė viena uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) frakcija.