Seimo delegacijos pirmininkė Rasa Juknevičienė antrajai kadencijai buvo išrinkta Asamblėjos viceprezidente. Ji taip pat išrinkta NATO Parlamentinės Asamblėjos Politikos komiteto Partnerysčių pakomitečio vicepirmininke.

Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininko pavaduotojas Juozas Olekas išrinktas Gynybos ir saugumo komiteto Saugumo ir gynybos pajėgumų pakomitečio vicepirmininku, o delegacijos narė Aušrinė Armonaitė tapo Ekonomikos ir saugumo komiteto Ekonominio vystymosi pakomitečio pranešėja.

Pagrindinės šios sesijos pranešimų ir diskusijų temos buvo agresyvios Rusijos politikos keliamos grėsmės, transatlantiniai santykiai, saugumas nuo Arkties iki Juodosios jūros, padėtis Sirijoje ir Afganistane, kova su terorizmu, hibridinėmis grėsmėmis, dezinformacija ir propaganda, procesai Vakarų Balkanuose. Šioje sesijoje Juodkalnija dalyvavo jau kaip visateisė NATO ir Asamblėjos narė.

Parlamentarė R. Juknevičienė NATO Parlamentinės Asamblėjos Politikos komitete pristatė raportą apie NATO ir Rusijos santykius. Jame daug dėmesio skiriama euroatlantinei Gruzijos integracijai ir situacijai Ukrainoje.

Asamblėjos Nuolatinis komitetas pritarė Ukrainos delegacijos iniciatyvai 2020 metų pavasario sesiją surengti Ukrainos sostinėje Kijeve. Lietuvos atstovai buvo vieni aktyviausių šios iniciatyvos rėmėjų.

„Esu nepaprastai dėkinga užimdama garbingą viceprezidentės poziciją NATO Parlamentinėje Asamblėjoje. Šioje sesijoje buvo priimtas ir mano raportas apie Rusiją. Taip pat rėmiau Ukrainos siekį NATO PA sesiją rengti jų šalyje. Vakar galų gale priimtas sprendimas, kad pirmą kartą istorijoje Asamblėjos sesija vyks Kijeve 2020 m., todėl šiandien turime progą pasidžiaugti Ukraina ir stebėti jos kelią tampant svarbia NATO nare“, - teigė R. Juknevičienė.

Asamblėjos prezidentu antrajai kadencijai buvo išrinktas Italijos atstovas Paolo Ali.

Lietuvoje 2001 ir 2014 metais buvo surengtos NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesijos, o 2018 m. kovo 23-24 dienomis Lietuvoje vyks Asamblėjos Nuolatinio komiteto posėdis.