Knygoje apžvelgiama banknotų kūrimo ir gamybos specifika, jų istorija pasaulyje ir Lietuvoje, o daugiausia dėmesio skiriama šiuolaikiniams Lietuvos banknotams, aptariama jų kompozicija, meninių ir apsaugos elementų išdėstymas bei tarpusavio ryšys.

Knygą "Lietuvos banknotai" sudarė Juozas Galkus, kuris kartu su Arūnu Dulkiu yra ir teksto autorius. Knygos dailininkas - Bronius Leonavičius.

Dokumentinio filmo "Iš lito istorijos. Banknotai" režisierius ir scenarijaus autorius - Rimtautas Šilinis, muzika - Fausto Latėno, garsas - Viktoro Juzonio. Kuriant filmą konsultavo A.Dulkis.

Litas Lietuvoje atsirado 1922 metų spalio 2 dieną - lygiai prieš 80 metų - ir tapo viena iš tvirčiausių valiutų pasaulyje. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, 1990 metais buvo įsteigtas Lietuvos bankas. Savi laikinieji pinigai - talonai, pakeitę Tarybų Sąjungos rublius, apyvartoje pasirodė 1992 metų pabaigoje, o 1993 metų birželio 25-ąją į apyvartą grįžo litas.

Nuo 2002 metų vasario 2 dienos lito bazinė valiuta yra euras, o oficialus lito kursas - 3,4528 lito už eurą.

"Litas prie euro persietas sklandžiai - tai pripažino daugelis finansinių institucijų ir šalies verslininkai", - spaudos konferencijoje sakė R.Šarkinas. Pasak jo, tikėtina, kad po penkerių metų litą Lietuvoje pakeis euras (Europos Sąjungos valiuta).