Krašto apsaugos savanorių pajėgos – vienas iš komponentų, be kurio neįsivaizduojama visapusiška šalies gynyba“, – sakė krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Pasak Lietuvos kariuomenės, pulkininko L. Kubiliaus vadovavimo laikotarpiu į pajėgas buvo integruota naujai gauta technika ir ginkluotė, sustiprintas karinis rengimas, pradėtas snaiperių rengimo procesas. Kariai savanoriai profesionaliai vykdė ne tik Taikos meto užduotis Lietuvoje, bet ir kartu su sąjungininkais tarptautinėse misijose Afrikoje ir Malyje.

„Vadovaujant plk. L. Kubiliui pirmenybė buvo teikiama karių savanorių tarnybos tobulinimui, palaikant inovatyvias idėjas ir tobulinant kario duoną – karinį rengimą. KASP kariai yra stipri Lietuvos kariuomenės šeimos dalis, kurių vieta gynybos planuose svarbi ir nepakeičiama“, – teigė Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Artūras Radvilas

„Dėkoju vadovybei už išreikštą pasitikėjimą – man tai įsipareigojimas tinkamai ir deramai vykdyti pareigas vadovaujant Savanorių pajėgoms. Man tai ne tik garbė, bet ir įsipareigojimas bei pareiga kariams, aukštesnei vadovybei ir visuomenei, kuri pasitikėjo, ir investavo savo resursus į mus“, – sakė naujai paskirtas vadas plk. Darius Vaicikauskas.

Kaip nurodo Lietuvos kariuomenė, plk. D. Vaicikauskas savo kelią kariuomenėje pradėjo nuo kario savanorio priesaikos – 1991 m. Alytaus savanorių kuopoje. Vėliau studijavo Karo akademijoje, po to dalyvavo tarptautinėse operacijose Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Lietuvoje pulkininkas patirties įgijo tarnaudamas Gynybos štabe, PB „Geležinis Vilkas“, Lietuvos karo akademijoje bei buvo KASP štabo viršininku. Naujai paskirtas KASP vadas plk. D. Vaicikauskas ėjo Tarptautinės šiaurės rytų divizijos štabo viršininko pareigas.

Krašto apsaugos ministras buvusiam KASP vadui, kuris tarnybą tęs užsienyje, įteikė vardinį ginklą, o Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Švedijos savanoriškųjų pajėgų vadai – apdovanojimus už konstruktyvų tarpusavio bendradarbiavimą, praneša Lietuvos kariuomenė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją