Danų bataliono vadovybė lietuvių skyriaus vado viršilos Rolando Andriukaičio ir jo karių veiksmus įvertino kaip labai profesionalius.

Lietuvių skyrius, patruliuodamas tamsiu paros metu, išgirdo stiprų susišaudymą tarp dviejų tarpusavyje kovojančių grupuočių viename Basros priemiesčio rajone. Kariai įkūrė stebėjimo postą ir per naktinio matymo prietaisus stebėjo intensyvų susišaudymą, kuriame buvo naudojami automatiniai šautuvai, lengvieji ir sunkieji kulkosvaidžiai, prieštankiniai granatsvaidžiai.

Pradėjus švisti, šaudymas liovėsi ir kovotojai pradėjo atsitraukinėti lengvaisiais automobiliais. Lietuvių karių skyriui operatyviai įrengus kelio kontrolės postą buvo stabdomas automobilis, kuriuo, kaip manoma, galėjo važiuoti susišaudyme dalyvavęs asmuo.

Automobilis sustojo tik iššovus tris perspėjamuosius šūvius į orą. Buvo sulaikytas vyras, pas kurį rastas lengvasis kulkosvaidis ir keletas šovinių juostų.

Sulaikytas vietinis gyventojas mūsų karių buvo pristatytas apklausai į koalicijos karo policiją, ginklas ir šoviniai konfiskuoti. Po apklausos vyriškis paleistas.