„Nors Lietuvą ir Filipinus skiria tūkstančiai kilometrų, daugybę globalių iššūkių vertiname panašiai. Pasirašytas bendradarbiavimo memorandumas – dar vienas žingsnis stiprinant partnerystę su Indijos ir Ramiojo vandenynų šalimis,“ – pažymėjo Gabrielius Landsbergis.

Lietuvos ir Filipinų diplomatijos vadovai taip pat aptarė autokratinių režimų keliamus pavojus tarptautinei tvarkai ir būtinybę suvienyti tarptautinės bendruomenės pastangas juos atremiant.

„Lietuvos patirtas ekonominis spaudimas atkreipė pasaulio dėmesį į tai, kiek toli gali nueiti Kinija ar bet koks kitas autoritarinis režimas. Tarptautinės bendruomenės solidarumas parodė, kad nei Lietuva, nei jokia kita panašioje situacijoje atsidūrusi šalis nebus palikta viena“, – teigė G. Landsbergis.

Ministrai taip pat sutarė dėl būtinybės būsimų vizitų metu tęsti dialogą, skatinti intensyvesnį bendradarbiavimą verslo, kultūros bei kitose srityse.

Kaip nurodoma URM išplatintame pranešime, 2022 m. Lietuvos prekybos apyvarta su Filipinais padidėjo 80 procentų.

ELTA primena, kad nuo pirmadienio iki penktadienio užsienio reikalų ministras G. Landsbergis dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (JT GA) renginiuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją