Iki paskyrimo laikinuoju reikalų patikėtiniu Egipte jis dirbo URM Rytų Europos ir Vidurinės Azijos šalių skyrius patarėju.

Vasaros pabaigoje Lietuva nutarė reorganizuoti savo diplomatinį atstovavimą Pietų Amerikoje ir Afrikoje. Buvo nuspręsta uždaryti Lietuvos generalinį konsulatą Dubajuje (Jungtiniai Arabų Emyratai) ir atidaryti ambasadą Kaire (Egiptas), o ambasadą Karakase (Venesuela) perkelti į Buenos Aires (Argentina).

Pastarojoje ambasadoje laikinuoju reikalų patikėtiniu paskirtas Valteris Baliukonis, iki tol vadovavęs konsulatui Dubajuje. Į Argentiną V.Baliukonis išvyko maždaug prieš mėnesį.

Lietuvos Vyriausybė ambasadų steigimui Egipte ir Argentinoje skyrė 350 tūkst. litų. 155 tūkst. litų skirta neparastosioms išlaidoms steigiant ir užtikrinant naujų ambasadų Kaire ir Buenos Airėse veiklą, likusi suma - ambasadų paprastosioms išlaidoms.

Praėjusį dešimtmetį iš Lietuvos ir kitų Rytų Europos šalių Dubajų užplūdo prekeiviai, kurie urmu pirko pigias buities prekes ir veždavo jas parduoti savo šalių rinkose. Pastaruoju metu šis srautas smarkiai sumažėjo. Tuo pat metu smarkiai pagausėjo iš Lietuvos į Egiptą vykstančių turistų srautas.

Be to, Egiptas yra viena pirmaujančių arabų valstybių, kurioje įsikūrusi ir Arabų lyga. Diplomatinė atstovybė Egipte atvertų Lietuvai duris ne tik į arabų pasaulį, bet ir į Afrikos žemyną. Lietuva iki šiol neturėjo diplomatinių atstovybių Afrikoje.

Ambasados perkėlimą iš Venesuelos į Argentiną, be kita ko, lemia tai, kad Argentina yra viena pirmaujančių Pietų Amerikos valstybių.

Diplomatų teigimu, įsteigus ambasadą Buenos Airėse, Lietuvai atsivers galimybės plėtoti prekybą su šia geras perspektyvas turinčia šalimi. Iš Argentinos bus patogu palaikyti politinius ir ekonominius ryšius su kitomis Lietuvai svarbiomis Lotynų Amerikos šalimis - Brazilija, Čile, Urugvajumi. Be to, Argentinoje gyvena gausi, apie 10 tūkst. lietuvių išeivių vienijanti lietuvių bendruomenė, kuri yra suinteresuota palaikyti ryšius su Lietuva.

Lietuvos prekyba su Lotynų Amerikos šalimis 1999 metais siekė 74 mln. dolerių. Argentina pastaraisiais metais buvo tarp pagrindinių Lietuvos partnerių iš Lotynų Amerikos šalių. Pagal 1999 metų duomenis Lietuvos importas iš Argentinos siekė 16,5 mln. JAV dolerių.

Lietuvos diplomatinė atstovybė Argentinoje veikė iki 1940 metų. Ji buvo uždaryta, Lietuvą okupavus Sovietų Sąjungai.