Vieniems keliant abejones viena ar kita vakcina ar iš viso atsisakant skiepų, kiti nori būtų paskiepyti. Klaipėda nusprendė skiepyti ne tik vadinamus prioritetinių grupių žmones, tad prieš savaitgalį kone visiems prieinama tapusi „AstraZeneka“ vakcina buvo išgraibstyta.

„Paskelbus akciją prekybininkams, kad kas nori gali vakcinuotis „AstraZeneka“, sulaukėme 416 prekybininkų. Toliau bendraujame su didelėmis įmonėmis, kuriose yra COVID židiniai ir žmonės sutiko būti vakcinuoti „AstraZeneka“ vakcina, tai šiai dienai mes ją praktiškai esame jau sunaudoję“, – sako Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė.

Savivaldybės sveikatos skyriaus vedėja neslepia, kad Klaipėdos ekstremalių operacijų centro nusprendė nebelaukti

„Ekstremalių situacijų operacijų centre priimtas sprendimas, kad nebelaukiame ir nebetikime Sveikatos apsaugos ministerijos pažadais, kad vieną dieną bus centralizuota registracijos sistema žmonėms, kurie nori vakcinuotis. Priimtas galutinis sprendimas, kad perkame šitą programą ir nebelaukiame, kaip padarė Kaunas ir Vilnius. Nors ministerija vis sako, kad programa bus gal po savaitės ar dviejų, o tai jau sakė apie gerą pusmetį ir žada, kad tai bus kita, geresnė programa, tačiau nebetikime jų pažadais“, – paviešino savivaldos planus R. Perminienė.

Visuomenei prieinama registracijos dėl skiepijimo programa, anot R. Perminienės, jau ieškoma. Anot specialistės, jei viskas vyks sklandžiai, programos pirkimu užsiimanti įmonė turėtų ją nupirkti per keturias dienas ir kitą savaitę jau būtų įdiegta.

Eilėse vis dar valandą ir ilgiau laukiantys uostamiesčio gyventojai, anot Sveikatos apsaugos skyriaus vedėjos, laikinas nepatogumas ir sprendimo jau ieškoma.

„Tęsiami parengiamieji darbai dėl dar vieno didelio vakcinacijos centro. Yra numatyti koordinatoriai, savanoriai, įrenginėjamos patalpos ir ruošiamasi, kad būtų kuo didesnės patalpos ir, žinoma, kad atitiktų visus reikalavimus. Šiai dienai pasijungia labai daug žmonių, kurie savanoriškai siūlo pagalbą – verslininkai, politikai, kurie be jokio užmokesčio sukūrė Feisbuko puslapį „vakcinacija Klaipėdoje“, kur bus informacijos ir atsakinėjama žmonėms į klausimus ir su šiais visais darbais judame į priekį“, – dėsto R. Perminienė.

Specialistė sako, kad sudėtinga nuspėti, kokia vakcina pasieks poliklinikas, nes ne kartą buvo išvakarėse pasiekusi informacija, kad žadėta vienos ar kitos vakcinos siunta atšaukiama.

Antradienį apie 200 senjorų lauke vakcinos laukė gyvoje eilėje, tad kilo abejonių, ar didelio žmonių srauto problema bus greitai išspręsta. R. Perminienės kolegos svarsto, kad reikėtų aiškesnio plano, kada ir kaip turi būti skiepijami asmenys, kad tokių eilių nesusidarytų.

„Senjorai šiai dienai gali pasirinkti vakciną vieną dieną, todėl yra daug žmonių. Yra taip, kaip yra, yra aplinkui suoliukai, bet senjorų atėjo tiek, kiek atėjo. Ir Vilniuje, ir Kaune, net ir su registracija, eilės yra. Mes negalime visų į vidų sutalpinti“, – dėsto R. Perminienė.

Papildomų vakcinacijos vietų ieškantys Klaipėdos valdininkai neslepia, kad kai kurie tinkamų patalpų valdytojai įvardija itin aukštą nuomos kainą, tad kol kas nepavyksta greitai įrengti daugiau patalpų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (325)