Gyventojai prašomi aukoti higienos, buities priemones, mokyklinius reikmenis vaikams, negendančius ilgo galiojimo maisto produktus, skelbia organizatoriai. Reikalingų daiktų ir paramos rinkimo vietų sąrašai jau skelbiami organizacijos interneto svetainėje www.caritas.lt.

Pasak Lietuvos „Carito“ generalinės sekretorės Deimantės Bukeikaitės, iš viso per organizaciją Lietuvoje Ukrainai surinkta daugiau nei 1 mln. eurų, į skirtingus Ukrainos regionus išgabenta 20 vilkikų reikalingiausių daiktų ir maisto. Paramos krovinių vertė – apie 650 tūkst. eurų.

Pažymima, kad per vietinį „Caritą“ Ukrainoje ir kitus partnerius Lietuvos žmonių paaukota parama pasiekė Severodonecką, Lvivą, Mostyską, Odesą, Kyjivą ir jo apylinkes, Poltavą, Mykolajevą, Volynę, Dniprą, Donecką.

Rugpjūčio 28–30 dienomis planuojamas „Carito“ paramos rinkimas Ukrainai – antras šiemet ir šeštas nuo karo pradžios. Liepą Kyjive lankęsi „Carito“ Lietuvoje atstovai Ukrainos Caritui perdavė 300 tūkst. eurų.

Piniginę paramą Ukrainai galima pervesti į specialią Lietuvos „Caritas“ sąskaitą. Tuo metu įmonės, galinčios skirti paramą daiktais ar prekėmis, kviečiamos susisiekti el. paštu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)