Tokią nuomonę per naujienų agentūros „Ukrinform“ apklausą „300 karo dienų užsienio draugų akimis“ išsakė Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas.

„Mano manymu, kelias į pergalę – vieningos Ukrainos ir jos sąjungininkų Vakaruose pastangos. Mes turime sutelkti dėmesį trims pagrindinėms sritims. Pirma, mes turime įsitikinti, jog Ukrainos kariai turi priemonių, kad išmuštų Rusijos pajėgas iš Ukrainos. Kadangi per pirmuosius karo metus atsargos Vakaruose gerokai sumažėjo, mūsų karinė pramonė turės paspartinti ginkluotės ir šaudmenų gamybą Ukrainai“, - sakė diplomatas.

Anot V. Serapino, taip pat prireiks papildomų patalpų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms jau perduotai technikai prižiūrėti.

„Antra, Vakarų šalys turės toliau teikti Ukrainai finansinę pagalbą, kad valstybė galėtų normaliai funkcionuoti plataus masto karo sąlygomis. Tai nemažos sumos, bet jų negalima lyginti su ukrainiečių sąnaudomis kovoje su agresore Rusija,“ – pabrėžė Lietuvos ambasadorius.

Trečia svarbia sritimi V. Sarapinas laiko sankcijų, kurias ES paskelbė Rusijai ir Baltarusijai, realizavimą. „Mes žinome, jog Rusija aktyviai dirba, kad gautų Vakaruose kritinių komponentų“, - pažymėjo diplomatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją