Kazachstano televizija „Chabar 24“ pranešė, kad Astanoje kalėdinė labdaros mugė įvyko sekmadienį, gruodžio 3 dieną.

Joje, anot pranešimo savo nacionalinius patiekalus pristatė 50 šalių ambasadų Kazachstane atstovai. Anot televizijos, šventę organizavo 50 diplomatinių atstovybių vadovų antrosios pusės.

Lietuvos ambasada Kazachstane savo feisbuko puslapyje publikavo keletą nuotraukų iš mugės. Vienoje jų matyti, kad tarp „Vilkyškių pieninės“, „Malsenos“ produkcijos guli ir VIČI prekės ženklu pažymėtos prekės: silkė, krabų lazdelės, koldūnai.

Atsakydamas Delfi Lietuvos ambasadorius Kazachstane Egidijus Navikas tikino dėl to apgailestaujantis.

„Apgailestauju, kad nesužiūrėjau savo komandos darytų/kuruojamų stendų. Ateityje atsižvelgsime į pilietinės visuomenės Lietuvoje poziciją. Tarptautinėje kalėdinėje labdaros mugėje Astanoje, vykusioje š. m. gruodžio 3 d., Lietuvos stende buvo pristatoma įvairių Lietuvos įmonių produkcija, kuri yra parduodama Kazachstane. „Vičiūnų grupė“ buvo viena iš kompanijų, kuri norėjo prisidėti prie šio labdaringo renginio – Lietuvos įmonių, veikiančių Kazachstane, nėra daug“, – teigė E. Navikas.

Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio šeimos valdoma „Vičiūnų grupė“ Lietuvoje sulaukė daug kritikos dėl to, kad vis dar nėra pasitraukusi iš Rusijos.

Kaliningrado srityje, Sovetske, „Vičiūnų grupė“ valdo žuvies produktų gamyklą. Šių metų pradžioje perrinktas Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis yra ne kartą sakęs, jog bendrovė iš Rusijos rinkos palaipsniui traukiasi, ieško gamyklai pirkėjo.

Pernai rugsėjį įmonė pranešė, jog filialų Rusijoje ir Baltarusijoje pardavimo procesas „pasiekė kulminaciją“, atrinkusi 5 potencialius pirkėjus.

Nors dėl darbo Rusijoje dalis pirkėjų VIČI prekės ženklu pažymėtos produkcijos neperka, lapkričio viduryje paaiškėjo, kad didžiausi prekybos centrai pardavinėjo jos gamintus produktus, šį prekės ženklą paslėpę po savo privačių prekės ženklų etiketėmis.

Iš pradžių buvo pranešta, kad tai darė „Maxima“ ir „Iki“, vėliau paaiškėjo, kad VICI produkciją slaptai pardavinėjo ir „Lidl“, „Norfa“ bei „Rimi“. Plačiau apie tai skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)