Buvę dienraščio "Lietuvos aidas" vyriausias redaktorius Rimantas Varnauskas ir UAB "Lietuvas aidas" direktorius Algimantas Patamsis spaudos konferencijoje antradienį pareiškė, kad kreipsis į teismą, jei A. Pilvelis toliau viešai juos kaltins sąmoningai sužlugdžius laikraštį.

"A. Pilvelis viešai platina kalbas apie tai, kad bendrovės vadovai visas gautas bendrovės pajamas persivesdavo į asmenines sąskaitas, mes kaltinami, kad siūlome prenumeratoriams atsisakyti prenumeratos, kad bendrovę sąmoningai privedėme iki bankroto", spaudos konferencijoje sakė R. Varnauskas.

Pasak jo, pernai buvo įkurtas tam tikras "gelbėjimosi ratas" - viešoji įstaiga "Lietuvos aido fondas", per kurią buvo vykdoma iš esmės visa UAB "Lietuvos aidas" finansinė veikla, nes bendrovės sąskaitos buvo areštuotos dėl skolų.

Fondas neišgelbėjo laikraščio, bet, pasak buvusio UAB "Lietuvos aidas" direktoriaus A. Patamsio, fondas dabar galėtų pats pradėti leisti laikraštį, nes fondas, jo teigimu, yra gavęs iš "UAB "Lietuvos aidas" teisę naudotis "Lietuvos aido" vardu.

A. Patamsio teigimu, dabar UAB "Lietuvos aidas" skolos siekia daugiau nei 7 mln. litų.

Pirmadienį UAB "Lietuvos aidas" direktorius A. Patamsis paprašė Vilniaus apygardos teismo iškelti bankroto bylą bendrovei.

Antradienį A. Patamsis atsistatydino iš UAB "Lietuvos aidas" direktoriaus pareigų, o R. Varnauskas - pirmadienį iš dienraščio "Lietuvos aidas" vyriausiojo redaktoriaus pareigų.

A. Pilvelis, kuris ir anksčiau buvo vienas pagrindinių "Lietuvos aido" akcininkų, įsigijo kontrolinį bendrovės akcijų paketą, praėjusią savaitę supirkę jas iš kito akcininko - nuosaikiojo konservatoriaus Sauliaus Šaltenio.

Dabar 80 proc. "Lietuvos aido" akcijų turi A. Pilvelis, 4,37 proc. akcijų priklauso konservatorių partijai, likusi akcijų dalis priklauso smulkiems akcininkams.

Kitoje spaudos konferencijoje antradienį A. Pilvelis sakė, kad jį direktoriumi išrinko stebėtojų taryba. Pasak jo, dar neaišku, kas užims dienraščio vyriausiojo redaktoriaus pareigas.

A. Pilvelio teigimu, vyriausio redaktoriaus kandidatūra turėtų būti patvirtinta po dviejų savaičių.

A. Pilvelis sakė, kad dienraštis "Lietuvos aidas" išliks dešinės pakraipos, jis po mėnesio turėtų išeiti ir pirmadieniais, o jo kaina sumažės nuo 2 iki 1,30 lito.

Buvusį dienraščio tiražą (apie 17 tūkst.) A. Pilvelis žada pasiekti per pusantrų metų. Dabar "Lietuvos aido" tiražas šeštadieniais yra apie 10 tūkst. egzempliorių, o šiokiadieniais - apie 7 tūkst.

A. Patamsio pirmadienį surašytame pareiškime teismui dėl bankroto bylos iškėlimo rašoma, kad 1999 metų gruodžio 31 dieną UAB "Lietuvos aidas" įsipareigojimai buvo 5 128 390 litų, o nuosavas turtas - 3 358 408 litai.

Anot pareiškimo, bendrovės įsiskolinimai viršija nuosavą turtą beveik dvigubai, ir tolesnė bendrovės veikla "vestų prie kreditorių apgaulės".

Kaip teigiama dokumente, bendrovė nebegali mokėti darbo užmokesčio savo darbuotojams, nebegali atsiskaityti už gautas prekes ir paslaugas, nebesugeba vykdyti įstatymais nustatytų privalomųjų mokėjimų ir nebegali mokėti priteistų sumų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją