Tarptautinės pratybos Lietuvos teritorijoje vyks šių metų rugpjūčio 27 - rugsėjo 7 dienomis.

Ministrų kabinetas nutarė leisti tarptautinių pratybų metu atvykti į Lietuvą 13-kos užsienio valstybių ginkluotųjų pajėgų kariuomenių vienetams. Į pratybas atvyks apie 1200 karių, dalyvaus apie 1800 karių iš Lietuvos.

Pratybose dalyvaus Danijos, Estijos, Čekijos, JAV, Britanijos ir Airijos, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Nyderlandų, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos kariai su transporto priemonėmis, ginkluote ir amunicija.

Kaip teigia Krašto apsaugos ministerija, pagrindinis šių pratybų tikslas - mokyti ir tinkamiau parengti Lietuvos karius dalyvauti taikos operacijose kartu su kitų užsienio valstybių, NATO narių ir "Partnerystės taikai" (PT) programos dalyvių ginkluotosiomis pajėgomis.

Lietuvos dalyvavimas taikos operacijose yra grindžiamas glaudžiu bendradarbiavimu su NATO ir PT programos valstybėmis. Į tarptautines misijas Lietuvos siunčiami kariniai vienetai dažniausiai yra priskiriami kitų NATO valstybių kontingentams. Todėl Lietuvai šios pratybos yra svarbios tiek politiniu, tiek praktiniu aspektu.

Analogiškos pratybos Lietuvoje jau vyko 1999 metais.