Seimo nariai ir kanceliarijos darbuotojai pagerbti išpuolio Paryžiuje aukų susirinko į parlamento Vitražo galeriją. Čia iškeltos Lietuvos ir Prancūzijos vėliavos su gedulo juostomis, uždegta žvakė.

Pasak pirmojo parlamento vicepirmininko Vydo Gedvilo, jeigu metų pradžioje galėjome sakyti, kad „Esu Charlie“ (Je suis Charlie), dabar sakome, kad esame Prancūzija. Jis pabrėžė, kad tokiomis sunkiomis valandomis Lietuva solidarizuojasi su prancūzais.

Pirmadienį tylos minute aukos pagerbtos ir sostinėje prie Krašto apsaugos ministerijos (KAM). Čia susirinko apie 150 žmonių. Tarp jų daugiausiai buvo valstybės tarnautojų iš pačios KAM bei Lietuvos kariuomenės kanceliarijos.

Krašto apsaugos viceministras Antanas Valys sako, kad šis išpuolis yra žiaurus ne tik Europai, bet ir visam pasauliui.

„Manau, visos valstybės dabar bendromis jėgomis turėtų rasti išeitį prieš terorizmą“, - BNS sakė A.Valys.

Jis pridūrė, kad kariuomenė, padidėjus terorizmo grėsmei, būtų pasirengusi reaguoti, tačiau šiuo metu yra užtikrintos visos prevencinės priemonės.

Minutei nutilo ir įvairių mokyklų moksleiviai bei pedagogai.

„Informacija paskelbta mokytojams ir čia kiekvieno mokytojo pareiga tai atlikti“, - BNS sakė prie aukų pagerbimo prisidėjusio Vilniaus Licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius.

Per virtinę kruvinų teroro atakų, kurių taikiniais praėjusio penktadienio vakarą tapo į koncertą atėję jaunuoliai ir populiariose Prancūzijos sostinės vietose laiką leidę paryžiečiai, žuvo mažiausiai 129 žmonės, daugiau kaip 350 asmenų sužeista.