Lietuvos kariuomenė informuoja, kad dviejų savaičių trukmės mokymuose Gaižiūnų poligone (Jonavos r.), Generolo Silvestro Žukausko poligone (Švenčionių r.) ir jų apylinkėse treniruosis kariai iš skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų ir septynių kitų NATO valstybių – Belgijos, Čekijos, Vokietijos, Nyderlandų, Norvegijos, Liuksemburgo ir Jungtinių Amerikos Valstijų.

Iš viso pratybose dalyvaus apie 3600 karių ir 550 karinės technikos vienetų – tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, aprūpinimo bei administracinės paskirties transporto.

Atlikti gynybos ir puolimo operacijas šių pratybų metu treniruosis Pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priklausančių Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono, Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono bei NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariai.

Pratybose taip pat dalyvaus padaliniai iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Karinių oro pajėgų, Karo policijos, Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro, taip pat JAV 2-ojo kavalerijos pulko bei JAV 1-9 lauko artilerijos pulko.

Informuojame gyventojus, kad spalio 5, 6, 10 ir 14 dienomis numatomas karinės technikos kolonų judėjimas Ruklos bei Pabradės kryptimis, kurios bus lydimos Karo policijos, o aktyviosios pratybų fazės metu bus naudojami imitaciniai šaudmenys ir pirotechnika.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją