Bendras užsikrėtusiųjų skaičius išaugo iki 1752, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Koronavirusu Lietuvoje šiuo metu serga 296 žmonės, pasveiko 1372.

Nuo COVID-19 mirė 74 žmonės, dar dešimt susirgusiųjų mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio pirmos dienos šalyje užregistruota 14 įvežtinių ligos atvejų.

Praėjusią parą ištirti 5396 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, bendras tyrimų skaičius siekia 350 tūkst. 788.

Veryga: gali kilti poreikis tam tikras vietas karantinuoti

Lietuvoje per parą patvirtinus devyniolika naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad žmonių skubėjimas rengti šventes turi savo kainą, o visuomenė privalo suprasti, jog poreikis saugotis išlieka.

„Viskas turi savo kainą. Tas lėkimas į šventes, į susibūrimus. (...) Užtenka vieno užsikrėtusio žmogaus, tada turim dešimtis kontaktinių asmenų, visus testuojam, randam keliolika. Taip liga ir plinta“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė A. Veryga.

„Virusas yra Lietuvoje. Grėsmė niekur nedingusi (...). Išlieka poreikis saugotis, turėti tam tikrų priemonių“, – pridūrė jis.

Per praėjusią parą Lietuvoje užfiksuota 19 naujų koronaviruso atvejų, tai – didžiausias patvirtintų dienos užsikrėtimų skaičius per pastarąjį mėnesį.

Ministras neatmeta galimybės, jog kai kuriose atskirose gyvenvietėse dėl koronaviruso plitimo grėsmės gali būti paskelbtas vietinis karantinas.

„Nors šalies mastu karantino nuspręsta atsisakyti, aš jau esu minėjęs, kad gali kilti poreikis tam tikras vietas karantinuoti. Kol kas nebuvo tokio poreikio“, – kalbėjo ministras.

A. Verygos teigimu, norint išvengti koronaviruso plitimo, reikėtų neskubėti rengti švenčių, didesnių susibūrimų.

„Noras labai didelis. Aišku, matom ir suprantam, kaip sudėtinga visuomenei tvarkytis, nes visi yra ir įtampos, ir pykčio prikaupę, sunku laikytis tokio režimo“, – teigė jis.

Lietuvoje koronavirusu iš viso užsikrėtė 1752 žmonės. Infekcine liga šiuo metu vis dar serga 296 žmonės, pasveiko 1372.

Nuo COVID-19 mirė 74 žmonės, dar dešimt susirgusiųjų mirė dėl kitų priežasčių.