„Per vakar dieną buvo registruota 10 naujų Covid ligos atvejų keturiose apskrityse – Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Šiaulių. Taip pat jau aišku, kad nėra nei vieno įvežtinio atvejo“, – informavo ji.

Anot R. Lingienės, detalės apie šiuos atvejus bus paskelbtos vėliau, kai epidemiologai išsiaiškins visas užsikrėtimų aplinkybes.

„Dalis atvejų susiję su esamais židiniais. Tai visiškai normalu, kad žmonės užsikrečia ten, kur yra židinys“, – teigė pašnekovė.

NVSC vadovės teigimu, nors dieną prieš tai buvo nustatyta 17 naujų susirgimų, o dabar jų yra mažiau, daryti išvadas iš tokio bangavimo dar per anksti. Specialistė atkreipė dėmesį, kad ir vos nuo kelių atvejų skaičius staigiai gali šokti iki keliasdešimties.

„Liūdna žinia yra ta, kad vakar mirė vienas žmogus. Tikrai labai liūdna, kad turime 81 mirtį, dvi su puse savaitės, beveik tris pragyvenome be mirčių“, – kalbėjo R. Lingienė.

Anot pašnekovės, pagal amžių žmogus nepriklausė rizikos grupei, tačiau apie kitus susirgimus, kuriuos mirusysis galėjo turėti R. Lingienė informacijos dar neturėjo.

„Asmuo mirė Santaros klinikose ir yra Kretingos gyventojas“, – teigė R. Lingienė.

„Delfi“ primena, kad antradienį mirė Santaros klinikose gydytas koronavirusu sirgęs pranciškonų vienuolis iš Kretingos.

Apie 54 metų vienuolio mirtį BNS trečiadienį patvirtino Kretingos meras Antanas Kalnius. „Vakar žinutę gavom, kad brolis pranciškonas mirė“, – sakė meras. Tačiau A. Kalnius teigė neturįs duomenų apie tikslią mirties priežastį.

Kaip BNS teigė Kretingos parapijos klebonas, pranciškonas Astijus Kungys, vienuolis mirė nuo COVID-19 ligos. „Jam paskutinėmis dienomis buvo prijungtas dirbtinis plautis ECMO, visą savaitę nėjo geryn, ėjo tik blogyn ir antradienį prieš penkias vakaro jis mirė“, – kalbėjo jis.

Anot klebono, mirusysis bus kremuojamas ir laidojamas Kretingoje. „Sekmadienį šeštą valandą urna bus atvežta į Kretingą, pirmadienį bus pašarvotas, (...) o antradienį greičiausiai bus mišios ir išlydėjimas“, – pasakojo A. Kungys.

Apie Kretingos Viešpaties Apreiškimo vienuolyne gyvenančiam broliui pranciškonui nustatytą užsikrėtimą koronavirusu Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pranešė liepos 7 dieną.

Koronavirusas vienuoliui nustatytas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje po to, kai liepos trečią dieną jis automobiliu grįžo iš Čekijos ir netrukus pajuto simptomus.