Pirmadienį susitikęs su Vilniaus arkivyskupu metropolitu kardinolu Audriu Juozu Bačkiu ministras pirmininkas Andrius Kubilius pažadėjo, kad per dvi savaites Seimas ištaisys šį nesusipratimą, ir Bažnyčia galės vadovautis ne tik Europos paslaugų direktyva, bet ir Lietuvos įstatymo raide.

Dabar galiojantis įstatymas taip pat numato laidojimo paslaugų licencijavimą, kurį Europos Sąjungoje (ES) draudžiama nustatyti, nes pagal ES paslaugų direktyvą galimas tik dviejų veiklų licencijavimas – balzamavimas ir kremavimas.

Audrys Juozas Bačkis
„Seimui paduotas projektas, kad nebūtų jokių kitų licencijavimų, išskyrus, kai Lietuvoje iškyla labai jautrus kremavimo ar balzamavimo klausimas. Dėl kitų paslaugų licencijavimo net neturėtų kilti klausimų“, – įsitikinęs kardinolas A. J. Bačkis.

Kol kas trukdžius Bažnyčios laidojimo salėse šarvoti žmones Vilniaus arkivyskupijos kurijos teisininkas Darius Krukonis vadino tik teoriniais, tačiau šias paslaugas teikiančių darbuotojų teigimu, jei įstatymai nebūtų sutvarkyti, jie galėtų išvirsti į realius.