Lilė apie tai, kaip jai sekasi atvykus į Lietuvą, pasakojo antradienį „Žinių radijo“ laidoje „Aktualusis interviu“. Moters teigimu, ji su trimis vaikais gyvena kartu su gerų žmonių šeima, trijų kambarių bute.

„Kol kas nedirbu, gaunu išmoką, nes esu motinystės priežiūros atostogose, mažiausiam vaikui dar nėra trejų metų. Vyras Lietuvoje dirba jau tris metus“, – pasakojo Lilė.

„Mums visko pakanka su lietuvių ir dirbančio vyro pagalba“, – sakė ukrainietė.

Visgi ji pripažino, kad tiek ji, tiek visi, su kuriais moteris bendrauja, norėtų grįžti namo į Ukrainą.

„Kai kurie atvyko be daiktų, vien su striukėmis, šlepetėmis. Moterims, kurios į Lietuvą atvyko be vyrų, yra labai sunku, jos liūdi dėl artimųjų“, – pasakojo Lilė.

Ji pripažino, kad atvykusi į Lietuvą taip pat daug verkė, nes Ukrainoje liko tėvai, sesuo, gyvūnėliai.

„Bėgdama stengiausi apsaugoti savo šeimą, tačiau vis tiek traukia į Ukrainą, į namus“, – sakė pabėgėlė.

Lilė pasakojo, kad atvykusioms į Lietuvą ukrainietėms darbą susirasti nesunku, jos dirbti nebijo ir dirba bet kokį darbą.

„Darželiai vaikus priima ir moterys gali dirbti. Problema tik su būstu – žmonės nelabai nori su mažais vaikais priimti, bet padeda savanoriai ir per kelias dienas vis tiek pavyksta susirasti būstą“, – pasakojo ukrainietė.

Moteris pastebėjo, kad kai kurie pabėgėliai Ukrainoje gyveno labai gerai, tad tikėjosi puikių sąlygų „kaip kurorte“ ir čia.

„Bet yra tokių žmonių, kurie rūsiuose praleido kelias savaites ir čia atvyko bėgdami nuo karo. Ačiū Lietuvai, kad padeda mums pasijausti reikalingais, ne tokiais bejėgiais. Kai paromis kaukia sirenos, yra labai baisu ir sunku“, – dėkojo Lilė.

Ji neslėpė jaudulio dėl Ukrainoje likusių artimųjų. Moters brolis šiuo metu prisijungęs prie šalies kariuomenės ir gina Ukrainą.

„Žinių radijo“ pokalbį su pabėgėle iš Ukrainos klausykite čia: