DFDS vadovai kalbasi su Vyriausybės atstovais, ieškoma būdų, kaip lietuviams sugrįžti, tačiau situacija yra sudėtinga. Visi keltai dirba įprastose linijose, tad dabar surasti papildomą keltą per daug sudėtinga“, – neslepia realios padėties DFDS kompanijos atstovas Vaidas Klumbys.

Artimiausiu metu metu užsienio piliečiams bus uždrausta tranzitu keliauti per Lietuvą, tad arčiau savaitgalio laisvų vietų keltuose jau yra. V. Klumbys sako, kad jei tik žmonės turi galimybę likti dar dienai ar kelioms, tai būtų geriausias būdas ramiai sugrįžti namo. Vietas rezervuoti galima iš anksto. O šio vakaro ir rytojaus keltai jau pilnutėliai.

Sprendimo, kaip greičiau pargabenti lietuvius, kalbamasi ir su Ambasados atstovais ir Lietuvos Vyriausybe, ministerijomis. Šiai dienai, anot V. Klumbio, keltai kursuoja pagal grafiką kiekvieną dieną, tad nuimti kažkurį iš linijos ir parplukdyti žmones, galimybės kol kas nėra.

Skaičiuojama, pas pasienyje įstrigo apie 400 automobilių. Kiek jų bus parplukdyta šįvakar, kol kas žinių nėra.

V. Klumbys sako, kad keltuose pastaruoju metu plaukia išties labai daug žmonių, kai kurie vis dar keliauja tranzitu per Lietuvą.