"Smarkiai nesureagavo į šį įvykį - žmonės klausinėja, aiškinasi, bet kelionių grąžinimų kol kas nebuvo jokių. Kai valstybė rekomenduos nevykti į šalį, tada bus grąžinami pinigai už atsisakymus, o dabar, jeigu atsisakytų, būtų jiems finansinis nuostolis", - BNS sakė kelionių agentūros "Wrislit" direktorė Alma Stanulionienė.

Ji pabrėžė, jog pačioje Antalijoje lietuviai neapsistoja, tik išvažinėja iš šio miesto po Turkijos kurortus.

"Antalija yra praktiškai oro uostas ir iš ten išvežiojami žmonės po kurortus, kurių labai daug ir kurie labai nutolę nuo Antalijos - apie 60-100 kilometrų atstumu", - aiškino "Wrislit" direktorė.

Jai pritarė ir "Novaturo" grupės rinkodaros direktorius Baltijos šalyse Kęstutis Liutkus, atkreipęs dėmesį, jog teroro aktai nebuvo nukreipti prieš turistus.

"Mes nesiunčiame žmonių į Antalijos miestą. Tai didžiulis miestas, kuris kelis kartus didesnis už Vilnių. Kaip ir Vilniuje, ten vyksta įvairių dalykų, tarp jų - ir kriminalinių nusikaltimų. Šie įvykiai nebuvo nukreipti prieš turistus - jei jie būtų nukreipti prieš turistus, būtų pasirinkti visai kiti objektai", - teigė K.Liutkus.

Turizmo agentūros "BTI West Express Lietuva" generalinis direktorius Andrius Sideravičius BNS taip pat sakė negirdėjęs, kad nors vienas klientas būtų atsisakęs vykti į Turkiją.

Antradienį ketvirtame pagal dydį Turkijos mieste Antalijoje dviejose šiukšlių dėžėse nugriaudėjus sprogimams buvo sužeisti šeši žmonės.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija neturi duomenų, jog per sprogimus būtų nukentėję lietuviai.

Turkijos ambasada Vilniuje trečiadienį paskelbė pranešimą spaudai, kuriame teigiama, kad Turkija yra saugi šalis poilsiautojams, nusikalstamumo lygis joje žemesnis nei daugelyje Vakarų Europos šalių.

"Atvykę Lietuvos piliečiai jausis saugiai, patogiai ir bus gerai priimti", - rašoma pranešime.

Antradienio sprogimai - jau ne pirmas teroro aktas Turkijoje šią vasarą. Be kurdų sukilėlių, Turkijoje išpuolius pastaruoju metu yra surengę ir musulmonų kovotojai bei kraštutiniai kairieji. Liepą sprogimai, nusinešę žmonių gyvybių, nugriaudėjo ir Turkijos Kusadasio bei Češmės kurortuose.

Prie Viduržemio jūros įsikūrusį Antalijos miestą ir kaimyninius miestelius kasmet aplanko milijonai turistų iš užsienio bei Turkijos.