Vis dar neaišku, ar pareigūnas žuvo nuo kulkos, ar per vėliau įvykusią automobilio avariją. Vis dėlto ši mirtis yra rimčiausias incidentas nuo 2011 metų.

Tarp etninių albanų ir etninės serbų mažumos padalintame Kosove dislokuota tūkstančiai užsienio karių, policininkų bei kitų pareigūnų.

Pareigūnų teigimu, 35 metų Audrius Šenavičius mirė Mitrovicos ligoninėje. Kartu su juo į ligoninę paguldytas ir Čekijos pareigūnas, jo būklė nėra kritinė.

Kas šaudė prie muitinės vartų tada, kai į ES pareigūnai po savo pamainos vyko namo, nežinoma.

Vis dėlto, pažymima leidinyje, bet kokia nauja įtampa Kosove gali išmušti iš vėžių pasirengimą lapkričio 3 dieną įvyksiantiems rinkimams, per kuriuos solidus etninių serbų šiaurinėje šalies dalyje dalyvavimas suteiktų svarbią paramą taikos deryboms tarp Serbijos ir jos buvusios provincijos.

Šį išpuolį skubiai pasmerkė ES, Kosovo bei Serbijos oficialūs asmenys. Belgradas pasiūlė pagalbą tiriant šią mirtį ir pažadėjo, kad atsakingi asmenys Serbijoje prieglobsčio neras.

ES specialusis pasiuntinys Kosove Samuelis Zbogaras įspėjo, jog šis išpuolis parodė, kad „vis dar yra suinteresuotų asmenų, nenorinčių, kad padėtis šiaurėje ir Kosove normalizuotųsi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)