Dėl to trečiadienio susitikime susitarė teisingumo ministras Vytautas Markevičius bei Tarptautinio komiteto žydų bendruomeninio turto Lietuvoje klausimais koordinatorius rabinas Endrius Beikeris (Andrew Baker).

Kaip informavo Teisingumo ministerijos atstovas spaudai, susitikimo metu teisingumo ministras ir rabinas E. Beikeris (Andrew Baker) pasidžiaugė, kad šiame procese jaučiamas geranoriškas bendradarbiavimas ir darbas nestovi vietoje. Tiesa, pripažinta, kad nėra taip paprasta ir lengva identifikuoti išlikusį nekilnojamąjį turtą. Iš dalies - dėl holokausto metu buvusių, tačiau neišlikusių dokumentų.

Todėl trečiadienio susitikimo metu sutarta, kad bendra ekspertų grupė turėtų parengti preliminarų sąrašą turto, kuris gali būti grąžinamas žydų bendruomenei. Be to, susitikimo dalyviai šiandien pripažino, kad dauguma klausimų yra techninio pobūdžio, todėl juos spręsti reikėtų specialistams. Spręsdama detalius klausimus, Teisingumo ministerijos valstybės sekretoriaus Pauliaus Koverovo vadovaujama darbo grupė jau anksčiau susipažino su panašių klausimų sprendimu ir kitose Rytų bei Centrinės Europos valstybėse.

Komisija Lietuvos žydų bendruomenių išlikusio nekilnojamojo turto problemoms spręsti buvo sudaryta 2002 metų birželį Vyriausybės nutarimu. Šios komisijos vadovu paskirtas teisingumo ministras V. Markevičius, į ją įtraukti ir Vidaus reikalų, Aplinkos, Užsienio reikalų, Finansų ministerijų atstovai, taip pat Archyvų ir Tautinių mažumų departamentų, kitų institucijų atstovai.

Komisijai pavesta įvertinti ir pateikti Vyriausybei Tarptautinio komiteto žydų bendruomeninio turto Lietuvoje klausimams informaciją apie Lietuvos žydų bendruomenių išlikusį nekilnojamąjį turtą. Be to, minėta komisija turės koordinuoti darbo grupės, rengiančios teisės aktų, kurių reikia žydų bendruomenių išlikusio nekilnojamojo turto atkūrimo problemoms spręsti, projektus, veiklą.