Nusikalstamo tinklo širdyje – valytoja dirbusi 33-jų lietuvė Lina Kezelytė, 33-jų Mohammedas Jemaldeenas bei 53-jų Valentina Kazelienė iš Londono.

L. Kezelytė ir M. Jemaldeenas azijiečiams ir afrikiečiams klientams surasdavo netikras nuotakas, kurios vyrams atsieidavo tūkstančius. Iš viso parduota merginų už 335 tūkst. svarų sterlingų. Taip imigrantai ne iš Europos Sąjungos šalių gaudavo teisę ir toliau likti gyventi JK.

V. Kazelienė buvo atsakinga už pinigų plovimą bei skrydžių užsakymą, – skelbė Dailymail.co.uk. Jaunos merginos į šalį buvo skraidinamos pigiomis „WizzAir” avialinijomis.

Iš viso nusikalstama gauna pardavė 26 lietuves merginas, kurios buvo ištekintos už šrilankiečių, pakistaniečių, nigeriečių, nepaliečių ir indų.

Sukčių trijulė ir dar du asmenys – 28-erių Beata Jarmolovic ir 25-erių Rūta Sperskaitė, nuteisti.

L. Kezelytė nuteista keturiems su puse metų, V. Kazelienė dviems su puse metų, M. Jemaldeenas – keturiems, B. Jarmolovic 18 mėnesių lygtinai, o R. Sperskaitė dviems su puse metų kalėjimo lygtinai. Abi pastarosios merginos papildomai privalės atlikti 200 val. neapmokamų viešųjų darbų.

Dar viena įtariamoji, 29-erių Renata Semasko iš Guildfordo, vis dar laukia teismo dėl pinigų plovimo.