Ji teigė, jog yra panašu, kad Lietuvos gatvės dar kurį laiką primins čiuožyklas.

„Nors temperatūra ir teigiama šiomis dienomis, tokia bus artimiausiomis dienomis, bet vis tiek žemė yra įšalusi. Ir vien dėl to krentantiems mišriems krituliams, kaip šią naktį krito ir lietus, ir dulksna, yra palanku lokaliai formuotis plikledžiui.

Tiek praėjusiomis dienomis, tiek ir artimiausiomis dienomis ta nedidelė plikledžio tikimybė tikrai išlieka“, – kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Žinių radijo pašnekovė teigė, jog orai liks permainingi ir artimiausiomis dienomis.

„Bet tikrai ne žiemiški. Pavyzdžiui, trečiadienį į šalį atslenka dar vienas aktyvus Atlanto ciklonas, kuris atneš mums tikrai nemažą kritulių porciją. Ir jau šiuo metu vakarinius rajonus pasiekė, plis į visą šalį šlapdriba. Vakare šlapdribą keis lietus, tai tikrai bus mišrūs krituliai.

Taip pat ir gūsingas vėjas numatomas – pietų, vakarų Lietuvoje numatomi gūsiai iki 15–20 m/s. O temperatūra ir toliau išsilaiko teigiama – 2–6 laipsniai šilumos“, – Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Ketvirtadienis, pasak jos, taip pat bus labai panašus ir žiemos neprimins.

„Ir toliau mūsų orus lems atkeliavęs žemo slėgio sūkurys, taigi mišrūs krituliai tiek ketvirtadienio naktį, tiek ir dieną yra numatomi. Toliau vyraus šlapdriba ir lietus. Ketvirtadienio naktį turėtų daugiau kristi lietus, o jau dieną vėl pereiti į šlapdribą.

Vietomis ir vėl bus gūsingas vėjas, ypač pietvakarių Lietuvoje. O temperatūra ketvirtadienį ir toliau bus teigiama – svyruos naktį ir dieną tarp 0 ir 4 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikė.

Bent kol kas lengvo atšalimo galima tikėtis penktadienį, tada iš dangaus daugiau turėtų kristi ne mišrūs krituliai, o sniegas, Žinių radijo eteryje teigė sinoptikė.

„Tiek penktadienio naktį, tiek dieną galime tikėtis daugiau nedidelio sniego. Ir lygiai taip pat plikledžio. Kadangi penktadienio daug kur temperatūra kris iki 0 – 3 laipsnių šalčio, taigi, lengvai pašals, tikrai eismo sąlygas turėtų sunkinti ir plikledis.

Plikledis kai kur laikysis ir penktadienio dieną, kadangi temperatūra bus apie 0 – tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos.

Tai, kol kas penktadienis ir artėjantis savaitgalis šiek tiek primins žiemą“, – prognozėmis dalijosi I. Daunoravičiūtė.

O šeštadienį, pasak jos, Lietuvą pasieks dar vieną kritulių porcija iš Vakarų.

„Su dar vienu nauju ciklonu. Tai šeštadienio naktį ir dieną jau irgi ne mišrūs krituliai, o sniegas. Vietomis tikrai turėtume sulaukti sniego, dieną daugiau nedidelio. Šeštadienio naktis visur su neigiama temperatūra 2–7 laipsniai šalčio, tačiau šeštadienio dieną ta neigiama temperatūra išsilaikys ne visur, svyruos daugiau apie 0“, – teigė sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Sekmadienį, pasak jos, ims stiprėti aukštesnio slėgio sritis, ciklonas pamažu trauksis, tad galime tikėtis nedidelių kritulių tiek naktį, tiek ir dieną, Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

„Galime tikėtis ir šaltesnės paros, ypač naktis turėtų būti šaltesnė. Sekmadienio naktį daug kur temperatūra bus tarp 5–10 laipsnių šalčio, o pragiedrėjus Rytų Lietuvoje kai kur paspaus ir 11–14 laipsnių šaltukas. Taigi, galima sakyti, kad šios savaitės šalčiausia naktis turėtų būti sekmadienis.

Bet sekmadienio dieną tas šaltis vėl traukiasi ir temperatūra bus tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 laipsnių šilumos. Tad tas šaltukas ilgai neišsilaikys“, – teigė sinoptikė.

Na, o orų prognozės sausio pabaigai ir vasario mėnesio pradžiai toliau rodo nepastovius orus.

„Kadangi pačios paskutinės sausio dienos, panašu, kad turėtų būti sausesnės, nes virš Lietuvos laikysis aukštesnio slėgio sritis ir turėtų atsirasti pragiedrulių, bet temperatūra vis tiek nebus žiemiška. Nes tiek pirmadienio, antradienio ir trečiadienio naktimis temperatūra svyruoja apie 0, o dienomis daugiau silpnai teigiama. Tad sausį turėtume užbaigti temperatūromis, kurios labiau svyruoja apie 0“, – Žinių radijo eteryje kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.