Kaip nurodoma pranešime, dėl teisės organizuoti „EuroPride“ Vilnius konkuruos su Glosteršyru (Jungtinė Karalystė), Turinu (Italija) ir Toremolinosu (Ispanija).

Paraiška Europos „Pride“ organizatorių asociacijos EPOA nariams bus pristatoma 2024 m. lapkričio mėnesį Porte (Portugalija) vyksiančio EPOA metinio narių susirinkimo metu.

Organizacija pažymi, kad paraišką Vilniuje organizuoti „EuroPride“ teikia glaudžiai bendradarbiaudama su LGBT bendruomenėmis, žmogaus teisių organizacijomis, Vilniaus miesto savivaldybe, įtraukaus verslo lyderiais bei pramogų pasaulio atstovais „M.A.M.A“.

„Džiaugiuosi, kad Vilnius tampa vis atviresniu LGBT bendruomenei miestu, o iniciatyva pretenduoti 2027 metais Vilniuje organizuoti „EuroPride“ sulaukia ir Vilniaus miesto savivaldybės bei kitų partnerių palaikymo. Vilnius pretenduos į galimybę organizuoti „EuroPride“ pirmą kartą“, – tikina LGL vadovas Vladimiras Simonko.

„EuroPride“ – didžiausias ir svarbiausias LGBT bendruomenės festivalis Europoje, kiekvienais metais organizuojamas vis kitame Europos mieste. Kuris miestas labiausiai nusipelnė rengti „EuroPride“ sprendžia visuotinis narių susirinkimas.

2024 metais „EuroPride“ vyks Salonikuose (Graikija), 2025 metais – Lisabonoje, 2026 metais – Amsterdame (kartu su „WorldPride“).

Nacionalinė LGBT teisių organizacija LGL nuo 2009 metų kartu partneriais iš Latvijos ir Estijos Baltijos šalyse rotacijos principu organizuoja LGBT bendruomenės festivalį „Baltic Pride“.

Artimiausias LGBT bendruomenės festivalis „LT Pride“ Vilniuje vyks 2024 m. birželio 4–8 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)