Ar karas Lietuvoje jau tikrai yra tik laiko klausimas, ar Rusija ryšis pulti NATO šalis?


„Blogi scenarijai visada buvo dėl to, kad gali nepavykti Ukrainoje, dėl to, kad Rusijos pajėgos gali elgtis kitaip. Aš jau susirinkau savo porciją kankorėžių kalbėdamas apie blogus scenarijus. Bet apie juos reikia kalbėti, tačiau tai nereiškia, kad tie blogi scenarijai yra neišvengiami. Todėl žvalgybos vertinimas yra be galo svarbus, kuris sako, kad mums, Lietuvai, artimiausiu laikotarpiu tos karinės tiesioginės grėsmės tikimybė išlieka maža.

Bet tai nereiškia, kad ilgesniu laikotarpiu tas vertinimas nepasikeis, ar kad mes turime kažko nedaryti, nes mes esame lygiai toks pats veiksnys, nuo mūsų lygiai taip pat priklauso, kaip įvykiai toliau rutuliosis, ne vien nuo Rusijos. Aš grįžtu prie mąstymo apie save kaip nuolatinę auką, o taip nėra, mes lemiame situaciją, mūsų atgrasymo veiksmai lemia, ar karo tikimybė yra didesnė arba mažesnė“, – pabrėžė K. Budrys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)