„Mes tą jau padarėme vakar“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, kol kas neaišku, kiek Danija vakcinų galėtų perduoti Lietuvai.

„Aš suprantu, kad Danija išvis nusprendė neskiepyti „AstraZeneca“. Suprantu, kad sulaukė gana daug prašymų ir galės rinktis, kam ir kiek to savo nenaudotino kiekio atiduoti. Suprantu, kad yra kažkokie kiekiai sandėlyje ir dar kažkokie kiekiai, kurie turėtų ateiti pakeliui, tai tikrai nežinau, ką Danija turi dalinti ir kaip nuspręs dalinti“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Poreikis „AstraZeneca“ vakcinos Lietuvoje, pasak premjerės, yra didelis.

„Kreipėmės dar vakar ir pasakėme, kad jeigu Danija svarstytų pasidalinti šiais kiekiais, tai mes tikrai mielai būtume tarp tų, kurie perimtų. (…) Manau, kad tikrai bus (norinčių – aut.p.), bent jau iš to, ką matau, tai atrodo, jog yra daugiau norinčių, nei galime paskiepyti“, – pridūrė I. Šimonytė.

Ingrida Šimonytė

Trečiadienį Danija paskelbė, kad atsisako skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina dėl įtariamo reto, bet rimto šalutinio poveikio, ir taps pirmąja tai padarius Europos valstybe. Daugiau apie tai galite skaityti čia. Norą perpirkti Danijos turimas šios vakcinos atsargas išreiškė ir Čekija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (456)