Portalas ourworldindata.org renka ir sumuoja statistinę informaciją apie koronaviruso pandemiją iš didžiosios dalies pasaulio šalių ir leidžia palyginti, kaip kuriuo metu šalis tvarkosi su užklupusia sveikatos krize. Šiuo metu Lietuva fiksuoja didesnius infekcijų skaičius milijonui gyventojų, nei JAV, JK, Ispanija, Italija ar Čekija. JAV šiuo metu jau yra užfiksavusi 13 milijonų infekcijos atvejų, Jungtinėje Karalystėje nustatyta 1,57 mln. infekcijų, o pandemijos epicentru buvusi Italija skaičiuoja 1,51 mln. atvejų.

Lietuvos skaičiai žvelgiant į naujas infekcijas šiuo metu yra vieni didžiausių pasaulyje, o daugiau viruso atvejų milijonui gyventojų fiksuoja Serbija, Slovėnija ir Juodkalnija.

Nuo praėjusių metų pabaigos, kai centrinėje Kinijoje pasirodė naujasis koronavirusas, visame pasaulyje jau užregistruota per 60 mln. COVID-19 atvejų ir 1,4 mln. mirties nuo šios ligos atvejų, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs duomenys.

Oficialus užsikrėtimo atvejų skaičius – maždaug toks pats kaip visos Italijos gyventojų skaičius – tikriausiai atspindi tik dalį tikrojo pandemijos masto, nes daugeliui šalių trūksta testavimo pajėgumų.

Nors didžiausias pavojus dažniausiai gresia mažas pajamas gaunantiems kovos su pandemija fronto darbuotojams, nuo viruso taip pat nėra apsaugoti pasaulio turtingiausieji ir įtakingiausieji.