Ši karščio banga, atkeliaujanti iš pietų Prancūzijos ketvirtadienio dieną pirmiausia apims mūsų šalies pietvakarius, o kitomis šios savaitės dienomis jau išplis į visą šalį.

Aukščiausia dienos temperatūra ketvirtadienio dieną Tauragės, Marijampolės, Alytaus apskrityse jau pasieks ar net šiek tiek viršys 30 laipsnių karščio ribą.

Kituose šalies regionuose vasara taip pat nepagailės šilumos. Temperatūra sieks 24-29 laipsnius. Stiprėjantis aukšto atmosferos slėgio laukas lems ne tik šiltus, sausus, bet ir giedrius orus. Įdienojus pūs lengvas mažai gaivinantis rytų, pietryčių, vėjas. Tačiau dėl mažo santykinio oro drėgnumo karštis neturėtų labai varginti.

Virš Rytų Europos centrinės dalies įsitvirtinęs aukšto slėgio laukas likusiomis šios savaitės dienomis toliau lems sausus, labai saulėtus, dienomis vis daugiau įkaistančius orus. Plintant šilumai jau ir naktys bus vis mažiau gaivios. Penktadienio naktį temperatūra dar pažemės iki 12-15 laipsnių, o savaitgalio naktimis jau nenukris žemiau 15 ar 18 laipsnių šilumos. Dienomis kaitra pasieks 30-33 laipsnius karščio.