„Buriame išminavimo koaliciją su tikslu apjungti ir koordinuoti jau vykstančią bei būsimą paramą Ukrainai išminavimo srityje. Koalicija kuriama pagal Lietuvoje jau vykstančio ukrainiečių karių rengimo „mokyk ir aprūpink“ principą kartu su Suomija, Islandija, Norvegija, Švedija ir ketinančia prisijungti Danija. Kviečiame šalis prisidėti prie šios koalicijos instruktoriais ir technika“, – sakė ministras.

A.Anušauskas susitikimo metu taip pat pabrėžė, kad šiuo metu yra reikalinga didesnė ir skubesnė vakarų šalių parama Ukrainos kontrpuolimui, siekiant kuo greičiau užbaigti karą ir padėti Ukrainai laimėti. Gynybos ministrai pristatė naujausius savo šalių paramos Ukrainai paketus. Naujausio Lietuvos paramos paketo Ukrainai liepos mėnesį vertė – 24 mln. eurų.

Gynybos resursų agentūra prie Krašto apsaugos ministerijos birželio 27 d. pasirašė sutartį dėl oro gynybos sistemos NASAMS paleidėjų įsigijimo su Norvegijos kompanija „Kongsberg“. Juos Ukrainos kariuomenei planuojama perduoti rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)