„Valdyba priėmė sprendimus dėl kasacinio skundo teikimo ir taip pat dėl to, kad įgaliojome advokatą kreiptis su prašymu leisti pailginti baudos išmokėjimo terminą“, – žurnalistams po Liberalų sąjūdžio valdybos posėdžio teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak Liberalų sąjūdžio pirmininkės, baudą ketinama sumokėti iš partijos biudžeto. Anot jos, daug dėmesio viešoje erdvėje susilaukęs liberalo Andriaus Bagdono siūlymas, kad reikiamą sumą baudai būtų galima surinkti iš bendrapartiečių lėšų, nebuvo svarstytas.

„Tai ir buvo tik jo idėja, tokios idėjos mes nesvarstėme jokiuose formaliuose formatuose“, – patikino ji.

V. Čmilytė-Nielsen tikina taip pat laukianti Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išaiškinimo, ar partija baudą gali sumokėti iš valstybės jai skirtų dotacijų.

„Mes laukiame VMI ir VRK išaiškinimo raštu, nes nuomonės išsakytos yra priešingos ir, žinoma, turime turėti dokumentus“, – sakė liberalų lyderė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Apeliacinis teismasMG Baltic“ byloje Liberalų sąjūdžiui skyrė 376,6 tūkst. eurų siekiančią baudą, todėl viešoje erdvėje pradėta abejoti, ar partija turės užtektinai resursų sudalyvauti ir ateinančiais metais vykstančiuose rinkimuose.

Apeliacinis teismas praėjusią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.
Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Koncernas „MG Grupė“ jam skirtą 1,1 mln. eurų baudą jau sumokėjo.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

V. Gapšys jau yra pateikęs kasacinį skundą LAT.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)