„Noriu iš karto atvirai pareikšti: partijos vadovybė nesusitvarkė krizinėje situacijoje, nepadaryta jokių išvadų po skandalo, nesusiėmėme, nesuformulavome aiškios ir skaidrios pozicijos. Visi mes, liberalai, Lietuva, buvome liudininkais: po to, kai Eligijus Masiulis paliko partiją, ne partija demonstravo savo poziciją, o atskiri jos vadovai skubėjo pareikšti apie savo nekaltumą. Mėnesį mes girdime nuolatinius pasiteisinimus ir nekaltas ašaras. Toks įspūdis, kad esame šventesni nei Romos popiežius. Tik viena problema – visuomenė netiki tokiais pasiteisinimais, nes mes kalbame ne su prokurorais, mes kalbame su paprastais Lietuvos žmonėmis“, - sakė J. Mackevič.

Liberalų sąjūdis pastaruoju metu pateko į didžiulį korupcijos skandalą, kurio centre - „MG Baltic" koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis ir buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis. Jis įtariamas paėmęs 106 tūkst. eurų ir R. Kurlianskio mainais už koncernui naudingus sprendimus.

J. Mackevič yra laikoma E. Masiulio žmogumi. Ji inicijavo kito buvusio laikinojo partijos pirmininko Antano Guogos pašalinimą iš partijos po pareiškimų, kurie, jos požiūriu, kenkė partijai. Tačiau tuomet A. Guoga pasitraukė pats.

„E. Masiulis iš karto išėjo ir paliko visus postus. Padarė sunkų ir stiprų žingsnį, nes galvojo apie partiją. Turiu klausimą kai kuriems mūsų partijos lyderiams - apie ką jūs galvojate? Apie savo karjerą ar partiją? Ar patogiau yra važinėti po visą Lietuvą ir pilti purvą ant buvusio lyderio, kolegos ir draugo? Kokią žinutę jūs nešate Lietuvos žmonėms? Ir antras klausimas - ar jūs kaskart džiaugsitės tuo, kad yra vykdomos kratos pas mūsų bendrapartiečius? Ar mūsų lyderiai yra kiekvienas už save, ar atsakingi už visą partiją?", - klausė J. Mackevič.

Primenama, kad laikinasis partijos pirmininkas Remigijus Šimašius penktadienį savotiškai sureagavo į pranešimus, kad pareigūnai atliko kratas buvusio Kauno mero, liberalo Rimanto Mikaičio namuose Kaune ir Gintaro Steponavičiaus paramos fondo direktoriaus Vytauto Toleikio namuose Vilniuje. R. Mikaitis vadovauja viešajai įstaigai „Laisvės studijų centras", kurio registracijos adresas sutampa su G. Steponavičiaus paramos fondo adresu korespondencijai Vilniuje, Jonažolių gatvėje.

R. Šimašius, komentuodamas situaciją, pirmiausia pasveikino vaikelio susilaukusį Marijoną Mikutavičių, o žmones - su prasidėjusiu futbolo čempionatu. Vėliau jis sveikino teisėsaugos darbą.

„Šioje situacijoje mūsų partija turi būti sąžininga ir griežtai pareikšti: istorija su „MG Baltic", tai ne atskirų žmonių istoriją ir ne Liberalų sąjūdžio istorija, tai visos Lietuvos politinės sistemos diagnozė. Politikos uždarumas, absurdiški įstatymai, civilizuoto dialogo tarp valdžios ir verslo nebuvimas, mokesčių sistema - visa tai reikalauja rimtų permainų: ir ne deklaracijų, ne piaro dėl skaidrumo iš mūsų laukia visuomenė. Realūs pokyčiai, o ne įrašai feisbuke. Skaidrumas pirmiausia yra partijos procedūrų, įstatų, demokratinių diskusijų ir dialogo su bendrapartiečiais laikymasis. Sprendimų priėmimo skaidrumas, o ne trijų-keturių žmonių konsiliumas", - sakė J. Mackevič.

Pasak politikės, Liberalų sąjūdis iš tiesų turi atsinaujinti realiai, kitos partijos, anot jos, turės tą patį padaryti ateityje.

J. Mackevič reikalavo atsikratyti chaoso, išrinkti pirmininką, kuris turi didžiausią autoritetą partijoje.

Iš viso į partijos pirmininkus buvo iškelti šeši kandidatai: Remigijus Šimašius, Eugenijus Gentvilas, Arminas Lydeka, Vitalijus Gailius, Sergej Zverev ir J. Mackevič, bet pastaroji bei A. Lydeka dalyvauti rinkimuose atsisakė.