Antrą vietą sąraše užima dabartinis EP narys Petras Auštrevičius Petras Auštrevičius, trečią – sąjūdžio pirmininkės pirmoji pavaduotoja Edita Rudelienė.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigė, kad tikimasi daug geresnio rezultato nei 2019 metais, kai į EP buvo išrinktas vienas partijos narys.

„Šiandieną mes registruojame komandą kovai. Ir jos rezultatai, tikimės, pralenks buvusių rinkimų rezultatus“, – sekmadienį Liberalų sąjūdžio taryboje teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Viktoras Pranckietis, Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Minimalus tikslas – pasiekti tuos pačius rezultatus. Bet turime visas galimybes pasiekti ne tik minimumo, bet ir daug daugiau“, – pabrėžė ji.

Jos nuomone, liberalai turi daugiau šansų nei anksčiau, nes šioje Seimo kadencijoje parodė „adekvačią, racionalią, ne isterišką, o ramią ir apgalvotą politiką“.

Į partijos EP kandidatų sąrašą taip pat įtraukti: Virgilijus Alekna, Andrius Bagdonas, Simonas Kairys, Vitalijus Gailius, Arminas Lydeka, Viktoras Pranckietis, Raimundas Lopata, Rimantas Mikaitis, Evelina Gudzinskaitė, Jevgenijus Šuklinas, Audronė Balnionienė, Ona Aleksiūnaitė, Edmundas Kvederis, Romualdas Vaitkus, Matas Lasauskas, Kęstutis Stankevičius, Sandra Barzdienė, Artur Truš, Lina Juodsnukytė.

EP rinkimai Lietuvoje vyks šių metų birželio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)