„Labai vertinu partijos bendražygių man suteiktą atsakomybę vesti liberalus į pergalę artėjančiuose Seimo rinkimuose. Esame subūrę puikią komandą, parengę pačią geriausią rinkimų programą, kurioje išvardinti patys svarbiausi darbai Lietuvai ir jos žmonėms. Liberalai Seime ir toliau gins liberalias vertybes ir kovos už sveiku protu paremtus sprendimus“, – sakė E. Gentvilas.

Iki Seimo rinkimų liko mažiau kaip šimtas dienų. E. Gentvilas sako, kad per likusį laikotarpį partija vykdys aktyvią rinkimų kampaniją, kurios metu pristatys būsimus liberalų darbus Lietuvai.

„Mūsų tikslas artėjančiuose Seimo rinkimuose pasirodyti geriau nei 2012 m. Seimo rinkimuose“, – tvirtino E. Gentvilas.

Šeštadienį liberalai patvirtino savo rinkimų programą ir visus kandidatus į Seimą vienmandatėse apygardose.

Nuo korupcijos skandalų supurtyto Liberalų sąjūdžio nusisuko du trečdaliai rinkėjų, parodė užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atlikta apklausa, primena ELTA. Gegužės pabaigoje-birželio pradžioje savo balsą už liberalus Seimo rinkimuose buvo pasiryžę atiduoti 6 proc. apklaustų rinkėjų - beveik 6 procentiniais punktais mažiau nei prieš mėnesį. Skaičiuojant tik tuos rinkėjus, kurie apklausos metu teigė tikrai dalyvausią Seimo rinkimuose, rezultatai geresni – Liberalų sąjūdį palaikytų 8 proc. piliečių.

„Baltijos tyrimų“ analizė atskleidė, kad už Liberalų sąjūdį balsuotų 34 proc. respondentų, kurie šią politinę jėgą palaikė 2015 m. kovą vykusiuose savivaldos rinkimuose.