Už A.Zuoką balsavo 651, už G.Steponavičių - 442 suvažiavimo delegatai.

Išgirdęs rezultatus liberalcentristų lyderis patikino, jog kolegų palaikymas jam buvo ypač svarbus žmogiškąja prasme, nes esą konkurencija dėl pirmininko posto nebuvo paprasta.

"Tai buvo mano, kaip žmogaus, kaip politiko, kaip jūsų kolegos, likimo klausimas. Aš atsilaikiau prieš milžinišką spec. tarnybų, interesų grupių, oponentų spaudimą. Tačiau sunkiausia - artimiausių kolegų vieša kritika", - po balsavimo iš tribūnos kalbėjo liberalcentristų vadovas.

"Dirbau partijai neskaičiuodamas valandų. Šiandien buvote tarsi teisėjai: jei partijos kolegos nusisuktų, visuomenei tai reikštų, kad viskas, kuo buvau pastaruoju metu kaltinamas, tarsi yra tiesa. Tai būtų buvę žiauru ir neteisinga, nes būčiau sutryptas ne oponentų, o kolegų rankomis", - sakė A.Zuokas.

A.Zuokas pabrėžė esąs pasiryžęs padėti galvą už kolegas ir palinkėjo, kad grįžtų visuomenės pasitikėjimas partija bei "kad ne žodžiais, o darbais keistume valstybės gyvenimą".

Kovą dėl lyderio posto pralaimėjęs G.Steponavičius buvusiam oponentui paspaudė ranką, tačiau jo žodžiuose buvo jausti nuoskauda dėl tokio rezultato. "Nepasakosiu, kokiais metodais stengiamasi išsilaikyti viename ar kitame poste", - kalbėjo liberalcentristas, tačiau vėliau pakomentuoti šią frazę atsisakė.

G.Steponavičius šeštadienį buvo patvirtintas partijos pirmininko pavaduotoju, atsakingu už partijos programą ir vertybines nuostatas. Po balsavimo abu konkurentai žurnalistams tvirtino galėsią dirbti kartu, nepaisant pastaraisiais mėnesiais tarp jų tvyrojusios įtampos ir gana griežtos kritikos sienos vienas kito atžvilgiu.

"Žiūriu į priekį, o ne į praeitį. Esu pasiryžęs palikti praeityje nuoskaudas, telkti ir taikyti visus žmones, kurie yra laisvi, kurie savo darbais ir mintimis yra už partijos sėkmę", - tikino A.Zuokas.

Jis priminė, kad prieš kelerius metus tuometinės Centro sąjungos lyderis Vilniaus mieste Algis Čaplikas sostinės taryboje aktyviai kritikuodavo liberalus, o vėliau tapo jų bendražygiu. Buvęs A.Zuoko konkurentas kovoje dėl Vilniaus miesto mero posto Gediminas Paviržis šiandien yra vienas iš jo pavaduotojų.

Savo ruožtu G.Steponavičius teigė pripažįstąs konkurento "administracinius ir kitus gebėjimus išsilaikyti pozicijose" bei gerbiąs partijos narių apsisprendimą. "Sutinku dirbti komandoje, kad vertybės šioje partijoje ką nors reikštų. Esu dešiniųjų jėgų politikas, ir darysiu viską, kad centro dešiniosios jėgos Lietuvoje stiprėtų", - kalbėjo jis.

Tiek partijos vadovas, tiek jo pavaduotojas pareiškė sieksią, kad partijoje baigtųsi vidiniai nesutarimai, kuriuos esą paliudijo net balsavimo rezultatai.

"Paraginau besikarščiuojančiuos ir norinčius karščiuotis nedaryti jokių veiksmų, vedančių šia linkme. Šiandien mes turime sutelktai dirbti", - pažymėjo G.Steponavičius.

Kai kurie valdančiosios Socialdemokratų partijos lyderiai neoficialiai yra teigę, kad A.Zuokui vėl tapus liberalcentristų vadovu, šie bus inkorporuoti į valdančiąją daugumą. "Neturime jokių diskusijų nei apie valdančiąją daugumą, nei apie kažkokius inkorporavimus, o jei taip sako socialdemokratai, matyt, reikėtų oficialiai pasveikinti, kad valdančioji dauguma šiandien yra žlugusi", - kalbėjo Liberalų ir centro sąjungos vadovas.