“Posėdyje apsvarstėme, kad susidarė išties įdomi situacija dėl kai kurių mūsų koalicijos partnerių pareiškimų, ir siūlome jiems truputį susilaikyti. Liberalų ir centro sąjunga ragina visas partijas bei valstybės institucijas gerbti Konstitucijoje įtvirtintas teisinės valstybės nekaltumo prezumpciją bei valdžių atskyrimo principus, ir nusprendžia rekomenduoti A.Zuokui tęsti darbą Vilniaus mero pareigose. Siūlome savo partneriams Tėvynės sąjungos vadovams nutraukti niekur nevedantį destruktyvų politikavimą ir grįžti prie valstybei svarbių darbų”, - teigė V. Bogušis.

Pasak liberalcentristo Sauliaus Lapėno, tokiu pareiškimu Liberalų ir centro sąjungos valdyba duoda laiko “atsikvošėti patiems konservatoriams ir susivokti tolimesnėje perspektyvoje į ką veda šitoks dešiniųjų jėgų skaldymas”.

Praėjusį penktadienį liberalcentristų partnerė Vilniaus savivaldybėje Tėvynės sąjunga sustabdė dalyvavimą Vilniaus miesto valdančioje koalicijoje. Koalicijos sutarties galiojimas, pasak konservatorių, būtų atnaujintas, jei iš mero pareigų atsistatydintų Artūras Zuokas.

“Visiškai akivaizdu, kad prezidentas yra išsakęs nepasitikėjimą Vilniaus miesto meru, ir meras A. Zuokas turėtų atsistatydinti iš pareigų”, - penktadienį pareiškė Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius.

Konservatoriai rekomenduoja Vilniaus miesto savivaldybės taryboje komitetų pirmininkų ir kitas pareigas užimantiems konservatoriams pasekti buvusio Vilniaus vicemero Kęstučio Masiulio pavyzdžiu ir atsistatydinti.

Jeigu konservatoriai tokiai rekomendacijai nepaklustų, taip, pasak A. Kubiliaus, būtų išreikštas nepritarimas partijos pozicijai. Net ir sustabdę koalicinę sutartį, konservatoriai jos nenutraukė ir nusprendė neprisidėti prie iniciatyvų pareikšti A. Zuokui nepasitikėjimą.

A. Zuokas pirmadienį interviu Lietuvos radijuje teigė, jog nėra nusikaltęs ir toliau pasiryžęs dirbti savo darbą mero poste.