Paklaustas, ar toks faktas reiškia, kad įrašas nebuvo tinkamas, jog teko jį pašalinti, politikas teigia, kad visai ne.

„Aš visus įrašus trinu. Ir čia gal ne taip jūs suprantate. Ne kokių ten išgertuvių ilgiuosi su rusais ar baltarusiais, o savo įrašu norėjau priminti mūsų ilgametę draugystę su Gardinu (Baltarusija – aut. past.) ir Nesterovu (Rusijos Federacijos Kaliningrad sritis – aut. past.). Pavyzdžiui, su Gardino savivaldybe bendravom dar nuo 1989 metų, kai dirbau kolūkio pirmininku. Tai jie mus supažindino su Gožos poligono karininkais, o tie karininkai per Gorbačiovo paskelbtą ekonominę blokadą Lietuvai 1990 – 1991–ais metais mums vežė benzovežiais „saliarką“, kad mes į traktorius turėtume ką pilti sėjai. Mes turėjom gražius draugystės ryšius su tenykštėmis bendruomenėmis, tame tarpe – ir su Gardino lietuvų bendruomene. Taip, neslėpsiu, turiu nemažai ten draugų, ypač tarp muzikantų, jaunimo, mes ten važiuodavom koncertuoti ir jie atvykdavo į Lazdijus. Su Nesterovu planavom nemažai projektų Donelaičio tema, su Gardinu – įvairius projektus iš pasienio bendradarbiavimo programos, bet dabar viskas stojo, ir neaišku, kada atsinaujins. Tai mano įraše aš ir išreiškiu viltį, kad gal po kiek metų tose šalyse kažkas pasikeis, ir mes vėl galėsime atnaujinti draugystę“, – sakė V. P. Mikelionis.

Pasak Lazdijų rajono savivaldybės vicemero, prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, jis organizavo oficialių raštų išsiuntimo procedūrą toms Rusijos ir Baltarusijos savivaldybėms, su kuriomis Lazdijų rajono savivaldybė turėjo sudariusi bendradarbiavimo sutartis.

„Aš pats pasirašiau raštus, kur raginome juos nutraukti karo veiksmus Ukrainoje. Vėliau savivaldybė priėmė sprendimus nutraukti minėtas bendradarbiavimo sutartis“, – sakė V. P. Mikelionis.

Lazdijų politikas sakė, kad, prasidėjus karo veiksmams Ukrainoje, su savo draugais iš Gardino ir Rusijos nebendravo.

„Bergždžias ten reikalas, jų smegenys praplautos tos propagandos. Gal kada atsipeikės, ir vėl galėsime bendrauti kaip anksčiau. Tame tarpe, ir taip, kaip aš rašiau savo įraše“, – sakė Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras.

Valdas Petras Mikelionis
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją