Seimo liberalai įsitikinę, kad iš valdančiosios koalicijos pernai rudenį pasitraukusios LLRA atstovas Jaroslavas Narkevičius turėtų netekti parlamento pirmininko pavaduotojo pareigų. Esą opozicijai priklauso du Seimo vicepirmininkų postai, o Seimo LLRA frakcija opozicine nepasiskelbė, be to, joje dirba trimis parlamentarais mažiau nei liberalų frakcijoje.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis teigė kalbėjęs su Lorta Graužiniene dėl galimybės į parlamento vicepirmininkus deleguoti savo kandidatą.

„Kol kas vyksta diskusija su Seimo pirmininke. Šią akimirką galutinio jos apsisprendimo nėra, bet, manau, pokalbiai gali duoti rezultatų“, - vylėsi jis.

L.Graužinienė tvirtino, kad jos pozicija liberalams gerai žinoma - opozicijos atstovai tarpusavyje turi apsispręsti dėl vicepirmininko posto.

Seimo komitetų ir komisijų darbą kuruojantis vicepirmininkas J.Narkevičius atsistadytinti iš pareigų trauktis neketina. Seimo LLRA frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė taip pat teigė, kad planų atsisakyti parlamento vicepirmininko posto nėra. Anot jos, šį postą gali turėti ne tik opozicijos, bet ir „valdančiajai daugumai nepriklausančios frakcijos“ atstovas.