„Baimės yra, kai žmogus kažko nežino. Aš žinojau, kur yra parašiuto rankena, kur ją reikia patraukti, žinojau, kur reikia diržus atsisegti. Viršutiniai diržai nutrūko, kabojau žemyn galva, reikėjo susiorientuoti, kas per situacija, nes kabojau pakabintas ant kojų. Radau telefoną, bandžiau prisiskambinti, bandžiau jį išlaikyti, kad jis neišmirktų, patį pirmą ištraukiau iš vandens, bet toliau jau nebeveikė jis“,- laidoje „Aktualioji valanda“ sakė J. Kairys.

Lakūnas pasakojo , kad nuosavame lėktuve SU-26 atsirado variklio problema, tad jam, vieno kilometro aukštyje, reikėjo iššokti iš lėktuvo su parašiutu. Leisdamasis parašiutu, jis dar bandė prisiskambinti draugams, tačiau tai jam nepavyko – vienas neatsakė, o kitam nebespėjo prisiskambinti.

„Turiu informuoti kažką, turi žinoti kažkas, kas atsitiko, nes vis dėlto šoki ne į prūdą, o į Egėjo jūrą“,- sakė J. Kairys.

J. Kairys pasakojo, kad nusileidus į jūrą, oras buvo labai gražus, tačiau po valandos viskas pasikeitė, oras sužvarbo, o plaukti iki kranto, kaip spėjama, buvo likę apie 15 kilometrų.

Gelbėtojai J. Kairį pastebėjo po maždaug 2 val. 40 min.

Nepaisant šios nelaimės, J. Kairys sakė toliau skraidysiąs.