„Mes turėsime diskusiją apie kaukių nešiojimą – rekomendacijas, o gal privalomumą uždarose erdvėse. Gal reikia pokyčių ir dėl reikalavimų renginiams uždarose erdvėse.

Jei spėsime, gal padiskutuosime, ką galime padaryti dėl švietimo.

O ar tam reikės karantino, ar užteks ekstremalios situacijos, tai daugiau teisinis klausimas, ne pats savaime. Aptarsime konkrečias priemones“, – anonsavo sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Jis teigė, jog „pokyčių tam tikrų reikia, tai tikrai“.

Paklaustas, kas gali keistis renginių organizavime, A. Dulkys priminė anksčiau naudotas priemones.

„Dideli renginiai uždarose erdvėse, gal ten reikėtų nustatyti papildomas griežtesnes priemones, bet jokiais neuždarinėti. Galbūt kino teatruose ne rekomenduoti, o sakyti, kad kaukės privalomos. Gal renginiams, nuo tam tikro žmonių skaičiaus įvesti kažkokius papildomos surautų, vietų, užpildymo skaičius. Tokie gan įprasti srautų valdymo dalykai“, – sakė jis.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė, jog ekonomika turi likti atvira, nes skiepai yra prieinami visiems. Tačiau augant skaičiams, tam tikrų priemonių gali tekti imtis, kalbėjo ministrė.

„Juodoje zonoje esame, susirgimų skaičius didėja. Tai tam tikrų priemonių reikės imtis ir apie jas diskutuosime. Bet tos priemonės turės būti tokios, kad jos išlaikytų atvirą ekonomiką, atvirą švietimą“, – sakė A. Armonaitė.


Delfi primena, jog Lietuva jau antradienį pateko į juodą COVID–19 zoną, 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka jau per 500 atvejų, pildosi ir ligoninių lovos. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, jog aktyvių protrūkių skaičius padvigubėjo. Didžiausias jų augimas fiksuotas ugdymo sektoriuje.

Dėl koronaviruso plitimo karantinas Lietuvoje skelbtas jau du kartus – nuo 2020 metų kovo iki tų metų birželio vidurio ir nuo 2020 metų lapkričio iki šių metų liepos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)