„Per savivaldos rinkimus mes balsuojame už tuos sąrašus, kurie geriau sutvarkys miestą, gyvenvietę, politikos čia – labai nedaug. Stebėti, kas vyksta kituose miestuose, žmonėms galbūt nelabai įdomu, nebent iš sportinio azarto. Aktyvumas nėra labai aukštas, iš tokių rinkimų, kurie turi daugiau administracinį pobūdį, tai vykdomi du kartus. Tiesioginis merų rinkimas sukuria dramos, sportinio azarto dalyviams, kita vertus, daug reikalauja pinigų ir dėmesio palyginant su rezultatu“, - DELFI laidoje sakė V. Laučius.

„Problema ta, kad daromas politinis šou. Politinių klausimų šiuose rinkimuose tikrai labai nedaug“, - specialioje DELFI laidoje tikino V. Laučius.

Paklaustas, kodėl žmonės šiuose rinkimuose neaktyvūs, apžvalgininkas pabrėžė, kad daugeliui žmonių paprasčiausiai nebėra įdomu, kas vyksta jų mieste, ar tuo labiau – kituose miestuose.

„Gal todėl, kad rinkimai pavirto šou, žmonės nebenori įsileisti į tas kovas. Net ir Vilniuje rinkimai perkopė į tokį lygį, kas kurį įveiks. Daugeliui tai tiesiog neįdomu“, - laidoje sakė V. Laučius.

„Žinoma, didžiausia intriga Vilniuje, bet sunku daryti apibendrinimus, nes Savivaldos rinkimai neparodo bendro vaizdo, kas vyks Seimo rinkimuose“, - DELFI laidoje sakė apžvalgininkas.

Komentuodamas socialdemokratų rezultatus, apžvalgininkas pabrėžė, kad šios partijos sėkmė – populiarumas regionuose.

„Tuo, kad socialdemokratai rajonuose visada turi didelę paramą, prieš kelerius metus nemažai nugvelbė „valstiečiai“, bet dabar vėl pavyko mobilizuoti rinkėjus, tai rodo, kad ne tik partijos lyderis nulemia rezultatus, o politikai, kurie yra populiarūs tuose rajonuose“, - laidoje kalbėjo V. Laučius.
Jis taip pat pabrėžia, kad ateityje partijoms gali būti tik sunkiau.

„Kalbant tik apie Savivaldos rinkimus, gali būti, kad ateityje sumažės parama tradicinėms partijoms, tendencija tokia, kad parama komitetams auga“, - sako apžvalgininkas.

Kalbėdamas apie A. Zuoko ir R. Šimašiaus kovą Vilniuje, apžvalgininkas pabrėžė, kad A. Zuokas gali pasivyti R. Šimašių.

„Manau, kad bus gana lygi kova, ko gero, Zuokas sumažins skirtumą ir gali pasivyti, o ar aplenks – sunkiai įsivaizduoju. Juokingiausia būtų, jeigu laimėtų Zuokas“, - kalbėjo V. Laučius.