„Iš pradžių keli nevykę pasisakymai suglumino, kilo klausimų ne tik kitiems, bet ir man, premjerui“, – televizijai LNT sakė M. Kučinskis.

Vis dėlto M. Kučinskis sakė nemanantis, kad J. Dūklavo prasta komunikacija gali užkirsti kelią jam eiti ministro pareigas.

„Ryšiai su visuomene – jo paties reikalas“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad ministrams jų komunikacijos klaidos brangiai kainuoja.

Tiek M. Kučinskas, tiek J. Dūklavas yra Žaliųjų ir valstiečių sąjungos nariai.

Triukšmas kilo dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės-medžioklės, kurioje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs J. Dūklavas su delegacija. Šioje vakarienėje taip pat dalyvavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

Lietuvos žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės ir Latvijos ministro J. Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę buvo prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškino, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigė.

M. Kučinskis anksčiau sakė neįžvelgiantis nusižengimo, kad J. Dūklavas viešėdamas Lietuvoje dalyvavo medžioklėje ir vakarienėje.

Paklaustas, ar ministro elgesį Lietuvoje laiko tinkamu, premjeras atsakė: „Manau, kad taip – tai visiškai tinkama“.

M. Kučinskis pridūrė neturintis priežasčių netikėti J. Dūklavo paaiškinimu ir tvirtinti, kad ministras įvykdė kokių nors pažeidimų.

Premjeras sakė, kad dvišaliai santykiai buvo aptarti su Lietuvos ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir kad latvių ministrai toliau lankysis Lietuvoje.

M. Kučinskio nuomone, triukšmas dėl J. Dūklavo vizito buvo šiek tiek perdėtas.