Sprendimą LAT teisėjų kolegija ketina paskelbti gruodžio 2 dieną.

DELFI primena, kad po kelerius metus užtrukusio teismų maratono apkaltinamąjį nuosprendį A. Zuokui šiemet kovą paskelbė Vilniaus apygardos teismas. Politikui buvo paskirta 12,5 tūkst. litų bauda.

Kartu su A. Zuoku buvo nuteisti „Rubicon group“ atstovai Andrius Janukonis ir Darius Leščinskas. Teismas nustatė, kad politikas ir verslininkai, siūlydami V. Drėmai didelės vertės projektavimo sandorį, sumokėjo 45 tūkst. litų už jo balsą per 2003 metais vykusius mero rinkimus.

A. Zuokas LAT prašo panaikinti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, o Generalinė prokuratūra, anksčiau siekusi, kad jam būtų skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, dabar teismo prašo perkvalifikuoti nuosprendį iš „bandymo papirkti“ į papirkimą ir skirti A. Zuokui didesnę piniginę baudą – 18 750 litų.

„Juokingai skamba, kai prokurorai, iš pradžių pateikę šešis griežtus kaltinimus, kuriuos septynis kartus visi teismai atmetė, dabar prašo tik padidinti baudą. Manau, jau vien tai rodo, kad byla yra politizuota: iš didelio debesies - labai mažai lietaus“, - antradienį žurnalistams sakė A. Zuokas.

„Manome, kad teismas netinkamai įvertino padarytą nusikaltimą, kaip pasibaigusį pasikėsinimo stadijoje. Kartu iš esmės sutinkame, kad bylos nagrinėjimas teismuose jau vyko ilgą laiką, todėl šiuo metu bauda būtų efektyvesnė priemonė, nei laisvės atėmimas, jo vykdymą atidedant“, - aiškino prokuroras Simonas Slapšinskas.

LAT A. Zuoko bylą nagrinėja jau trečią kartą, o iš viso vadinamoji Vilniaus mero rinkimų byla teismuose nagrinėjama daugiau kaip ketverius metus.