„Manau, kad tikrai kelsime šį klausimą. Tai dar vienas skyrius į grubius žmogaus teisių pažeidimus, kuriuos matome vykstančius Baltarusijoje. Ir tuos klausimus tiek ir anksčiau kėlėme, tačiau šito etapo taip pat nepraleisime pro akis“, – trečiadienį Seime žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Trečiadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pranešė, kad situacija pasienyje su Baltarusija kelia nerimą. Ministrė atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu pastebimos naujos tendencijos – neteisėtų migrantų mėginimai sieną kirsti basomis, bandant daryti Lietuvai spaudimą ir tokiu būdu patekti į šalį. Prie šio proceso, A. Bilotaitės teigimu, sąmonigai prisideda ir Baltarusijos pareigūnai.

„Turime informacijos, kad Baltarusijos teritorijoje yra tam tikros stovyklavietės, galbūt jos yra nedidelės, palapinių tipo, kuriose yra sulaikomi neteisėti migrantai, jie ten tiesiog sąmoningai laikomi, neišleidžiami. Žinome, kad tie žmonės labai dažnai būna visiškai nepasirūpinę ir neprisitaikę žiemos sąlygoms, neturi tinkamos aprangos. Žmonės yra neišleidžiami ir, matyt, labai dažnai galima tikėtis, kad Baltarusijos pareigūnų rekomenduoti, jie prie Lietuvos Respublikos sienos atsiduria be avalynės, taip bandydami daryti spaudimą ir patekti į Lietuvą“, – situaciją komentavo ministrė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)