„Ukrainai teks kovoti dviem frontais“

Trečiadienį į Vilnių atskrido Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. G. Landsbergio teigimu, Lietuvos užduotis yra neleisti Vakarams nusukti akių nuo to, kas vyksta Ukrainoje.

„Iš mūsų pusės, ko gero, svarbiausi uždaviniai yra aptarti, kaip gyvensime 2024 metais ir kaip galime toliau sutelktai padėti Ukrainai atlaikyti vis tolygiai augantį Rusijos spaudimą, skatinti Vakarus nenusukti akių nuo to, kas vyksta Ukrainoje“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras G. Landsbergis.

Paklaustas, ar karas Ukrainoje tebėra Vakarų darbotvarkės ašimi, laidos „Delfi interviu“ pašnekovas teigė, jog tikrai nebėra taip, kaip buvo prieš dvejus metus.

„Niekaip kitaip negalima pasakyti – situacija yra pasikeitusi. Manau, kad didžiausias apmaudas kyla iš fakto, kad daugelio Vakarų sprendimų priėmėjų galvose Ukraina yra to politkrizinio pasaulio, kuriame dabar gyvename, taškas, pabaiga.

Kažkokiu būdu nurimus krizei Ukrainoje, nurimus karui Ukrainoje, neva pasaulis grįžtų į normalumą. Tačiau taip, kaip mes matome ir tą žinią, kurią aš siekiu skleisti, yra tai, kad Ukraina yra pradžia, ne pabaiga. Ir nuo čia viskas tik prasideda“, – savo poziciją dėstė G. Landsbergis.

Konfliktas su Prezidentūra


Jau kelias savaites niekaip netyla Prezidentūros ir Užsienio reikalų ministerijos (URM) nesutarimai dėl Lietuvos ambasadoriaus Lenkijoje. G. Landsbergis teigė, jog jį stebino prezidento kritika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)