„Aš manau, kad mes esame turėję blogesnių. (...) Nemanau, kad reikėtų isterikuoti ir keisti Seimo pirmininką“, - ketvirtadienį sakė jis žurnalistams, komentuodamas „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio kalbas, kad apskritai Seimo vadovas artimiausiu metu gali pasikeisti.

Pasak konservatoriaus G. Landsbergio, kol kas nesimato stabilios daugumos, galinčios pakeisti parlamento vadovą.

„Nematau kol kas stabilios daugumos. Jeigu tokia susiformuoja, aišku, tada V. Pranckiečio klausimas išsispręs. Reikia šiek tiek ramybės, pažiūrėti, kas dabar dėliojasi. Jeigu bus sudaryta nauja koalicija, tada bus aiškiai matyti, kas keisis, kas liks“, - sakė G. Landsbergis.

Kaip ELTA jau skelbė, R. Karbauskis sako, kad artimiausiu metu gali pasikeisti Seimo vadovas. Pasak LVŽS pirmininko, V. Pranckiečio pasakymai, kad Seimo pirmininkas yra išrenkamas visai kadencijai, yra stebinantys, nes, pasak R. Karbauskio, šią poziciją derina valdančioji koalicija.

„Šitoje vietoje jis galbūt išliks Seimo pirmininku, galbūt neišliks. Tai yra derybų objektas ir ne mūsų valioje. Visi mes, kuo bebūsim, esame laikini. Mes turime postus laikinai, keičiasi aplinkybės, keičiasi ir postai“, - sakė R. Karbauskis, pridūręs, kad kol kas nekonstatuoja fakto, jog V. Pranckietis bus tikrai pakeistas.